Roeping

oel jij je aangetrokken om Jezus’ leerling te zijn in het voetspoor van Dominicus?

Broeder worden

René Dinklo o.p.

De Orde der Predikers bestaat al meer dan 800 jaar – en blijft voortdurend in ontwikkeling. In Nederland begonnen de broeders met een pelgrimstocht dwars door Nederland een nieuwe communiteit in hartje Rotterdam.

Als je belangstelling hebt om dominicaan te worden, neem dan contact op met provinciaal René Dinklo o.p. per e-mail.

Lees een interview met Stefan Mangnus: ‘Sex, money, power’

Kijk hier de documentaire ‘De nieuwe dominicanen’ (2016) 

Hoor Michael-Dominique Magielse in gesprek met Mieke van der Weij in ‘Met het Oog op Morgen

Lees Richard Steenvoorde: ‘Ik verzette me tegen mijn roeping’

Zuster worden

Holkje van der Veer is de bekendste dominicanes van ons land, zij hoort bij de congregatie van Neerbosch.

Er zijn verschillende congregaties van zusters in Nederland. Hier vindt je een overzicht.

Eind 2019 begonnen voor het eerst in 22 jaar twee vrouwen aan hun noviciaat als dominicanes. Zij doen op 16 november 2020 professie. Je kunt contact opnemen met de dominicanessen van Neerbosch.

In 2014 vestigden zich in Sittard zusters van de Amerikaanse congregatie uit Nashville, Tennessee. Klik hier voor hun website.

Lekendominicaan worden

Theoloog Erik Borgman is de bekendste lekendominicaan van ons land.

De Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland, ook wel lekendominicanen genoemd, bestaat uit zo’n zestig vrouwen en mannen van allerlei leeftijden en op allerlei plaatsen in Nederland, die de religieuze inspiratie in hun alledaagse leven verwerkelijken.

Klik op www.lekendominicanen.nl en hier voor informatie over het lidmaatschap.

Laat je inspireren!

Maar je hoeft geen lid van de Orde te worden om je te laten inspireren. Het gaat immers om de verkondiging van het evangelie: het goede nieuws dat God liefde is en onder ons is komen wonen.

RichardFinn-omslag Dominicus Ontmoeten Dit fragment komt uit een interview met theoloog en lekendominicaan Erik Borgman in het boek 'Leven met Dominicus', door Arjan Broers
Handzame geschiedenis van de Orde, te bestellen via het provincialaat (€ 4 plus verzendkosten). Biografie van Dominicus, stichter van de Orde. Uitgave Adveniat / Halewijn. Zeven kenmerken van dominicaanse spiritualiteit. Te bestellen via het provincialaat (€ 4 plus verzendkosten).

‘Geef het door’ is een digitaal doorgeefboek met portretten van acht mensen uit de dominicaanse familie. Klik om er kennis mee te maken.