Dominicaans Platform Nederland

De stichting Dominicaans Platform Nederland (DPN) ontwikkelt, steunt en stimuleert projecten en activiteiten van de dominicaanse beweging, en verleent subsidies.

Dominicanenklooster Huissen

Het Dominicanenklooster Huissen is een centrum waar mensen elkaar ontmoeten, samen leren en samen vieren. Een plek om te bezinnen, om bezield te raken en om je in beweging te zetten.

Dominicanenklooster Zwolle

Het prachtige Dominicanenklooster in hartje Zwolle kent een kleine communiteit van broeders, een bloeiende parochiegemeenschap, inspirerende programma’s, zalen- en kantoorverhuur. Wij zoeken met u naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt, naar wat ons als mensen van vandaag zin geeft.    

Dominicaans Studiecentrum DSTS

Het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) is een onafhankelijk theologisch onderzoeksinstituut. Het werd in 1988 opgericht door de Nederlandse dominicanen om zo een eigen onderzoeksinstituut te hebben naast de van kerken en overheid afhankelijke theologische instellingen

AdemInn, Rotterdam

AdemInn is een wifiloos stiltecafé, open van woensdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. 's Avonds zijn er regelmatig zingevende activiteiten. Je vindt ons op Hoogstraat 27a in Rotterdam. Na 22 december 2019 gesloten.

Leerhuis Spiritualiteit Rotterdam

Toen Dominicanenkerk Het Steiger te Rotterdam een Citykerk werd in plaats van een wijkgebonden parochiekerk, werd tegelijk een nieuw initiatief geboren. Het Leerhuis Spiritualiteit is gericht op mensen binnen en buiten de officiële kerken, die behoefte voelen om zich nader te bezinnen op de bronnen van elke godsdienst: de spiritualiteit en de mystiek in hun verscheidenheid van vormen.

Plein van Siena, Amsterdam

Het Plein van Siena is een rustige plek aan een drukke winkelstraat in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Het is een plek waar mensen op adem komen en inspiratie opdoen, alleen of met anderen. Er is ruimte voor eigen vragen en ervaringen, die gedeeld of gespiegeld kunnen worden.

De Kloostertuin, Rotterdam

De Kloostertuin is ontstaan vanuit dominicaanse parochie Het Steiger. Stiltecafé Adem Inn is momenteel het belangrijkste werk van de stichting.

Archief Nederlandse dominicanen

Sinds 2008 zijn vrijwel alle archiefstukken van de Nederlandse dominicanen ondergebracht in het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven in St. Agatha. De archiefstukken zijn te vinden via de link hieronder. Voor het raadplegen van het archief in St. Agatha is meestal toestemming nodig van de Orde.