Leestijd 3 min

22 Februari 2019

Reis naar Rhodos

Het Leerhuis Spiritualiteit en de stichting Oecumenische Ontmoetingen uit Rotterdam organiseren van 8 tot 15 mei een reis naar Rhodos, misschien voor de laatste keer met dominicaan Leo de Jong.

Leestijd 1 min

21 Februari 2019

Timothy Radcliffe OP in Zwolle

De voormalig magister en geestelijk leraar Timothy Radcliffe OP doet op vrijdagavond 24 mei mee aan een interactief kloostercollege in Zwolle over ‘leven in waarheid’.

Leestijd 3 min

20 Februari 2019

De Papiamentse Studiebijbel

Voor het eerst is een studiebijbel uitgekomen in het Papiaments, de taal van Aruba, Bonaire en Curaçao. Oud-missionaris Wijbe Fransen werkte eraan mee.

Leestijd 2 min

19 Februari 2019

Antoniuskerk Utrecht wordt 'stadsklooster'

De voormalige dominicaanse Antoniuskerk aan de Kanaalstraat in Utrecht wordt in ieder geval de komende tien jaar een stadsklooster. Dat meldt het Stadsblad Utrecht.

Leestijd 2 min

19 Februari 2019

Dominicaanse studiedag over tradities

Op 6 april vindt in Voorschoten de jaarlijkse studiedag voor de dominicaanse geledingen plaats, dit keer over het thema: tradities, rijkdom of ballast?

Leestijd 4 min

15 Februari 2019

Ter herinnering aan Nico Wilbrink OP

In zorgcentrum Aqua Viva in Nijmegen overleed op 8 februari 2019 broeder Nico Wilbrink, op 91-jarige leeftijd. Bij zijn uitvaart op 15 februari werd dit In Memoriam voorgelezen.

Leestijd 5 min

14 Februari 2019

Lezingen Albertinumgenootschap over eindigheid

Maria van den Muijsenbergh, Marcel Olde Rikkert, Gerrit Steunebrink en Marc De Kesel zijn de sprekers bij vier donderdagavonden in de dagkapel van de Dominicuskerk Nijmegen, in maart en april. Thema: eindigheid.

Leestijd 3 min

12 Februari 2019

Vijf dominicaanse pastoors-historici op de Antillen

In het Tijdschrift voor Nederlandse Kerkgeschiedenis belicht Jacques van der Lee, archivaris van de Nederlandse dominicanen en oud-missionaris, leven en werk van vijf broeders die op de Antillen pastoor én historicus waren.

Leestijd 2 min

08 Februari 2019

Dominicaan Nico Wilbrink overleden

In zorgcentrum Aqua Viva in Nijmegen overleed in de nacht van 8 februari broeder Nico Wilbrink, op 91-jarige leeftijd.

Leestijd 1 min

05 Februari 2019

Programma Plein van Siena Amsterdam

Plein van Siena Amsterdam is een klein dominicaans centrum voor spiritualiteit en ontmoeting. Bekijk hier het programma van het voorjaar.

Leestijd 1 min

30 Januari 2019

Zo zag u het klooster van Zwolle nog nooit!

De gemeente Zwolle pronkt graag met haar cultureel erfgoed, waaronder het grote Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat. Deze nieuwe digitale rondleiding brengt u op plekken die u anders nooit ziet.

Leestijd 1 min

22 Januari 2019

Broeders Rotterdam: aan het werk

Hoewel de dominicanen in Rotterdam zichzelf nog even de tijd hebben gegeven om hun missie te omschrijven, beginnen de eerste contouren ervan zich af te tekenen, zo schrijven zij op hun nieuwe website dominicanen010.nl.

Leestijd 2 min

21 Januari 2019

Rozenkransgebed in Bethelkapel Den Haag

Opnieuw gaan lekendominicanen meedoen met de doorgaande kerkdienst in de Bethelkapel in Den Haag, voor de kinderen Tamrazyan en andere asielkinderen. In het journaal van 19 januari was ook een lekendominicaan te zien.

Leestijd 2 min

15 Januari 2019

Franse vertaling 'Het habijt weer uit de kast'

Onder de spannende titel Conflits de générations chez les dominicains is nu een Franse vertaling verschenen van het eind 2016 verschenen ‘Het habijt weer uit de kast’, over de ontmoeting van verschillende generaties bij de dominicanen.

Leestijd 2 min

09 Januari 2019

Virtueel door Santa Maria sopra Minerva

Wie de Santa Maria sopra Minerva in Rome wil bezoeken, kan dat nu zonder vliegreis. Een Amerikaanse studente maakte een indrukwekkende virtuele rondleiding in deze kerk, waar onder meer Catharina van Siena en Fra Angelico begraven liggen.

Leestijd 2 min

08 Januari 2019

Website en gebed bij broeders Rotterdam

In dit nieuwe jaar openen de broeders van de nieuwe communiteit in Rotterdam een nieuwe website en de kapel, waar iedereen welkom is bij het ochtend- en avondgebed. De website draagt de naam dominicanen010.nl.

Leestijd 1 min

07 Januari 2019

Digitale droefenis

In het voorjaar van 2018 vernieuwden we onze website, maar dat ging bepaald niet van een leien dakje. Nu 2019 begint kunnen we een nieuwe start maken en willen we graag feedback van onze lezers.

Leestijd 3 min

04 Januari 2019

Huis van Dominicus Utrecht zoekt opbouwwerker

Ten behoeve van de opbouw van een dominicaans spiritueel centrum in Utrecht onder de naam Huis van Dominicus, is het bestuur van de Stichting Dominicaanse Opbouw Midden-Nederland (DOM) op zoek naar een opbouwwerker/coördinator (0,6 van een volledige werkweek).