Leestijd 1 min

10 December 2019

'Jonge hemelbestormers' in Utrecht

Het Huis van Dominicus in Utrecht gaat maandelijks in gesprek met jonge theologen over hun inspiratie en roeping. De eerste bijeenkomst is donderdag 12 december.

Leestijd 1 min

04 December 2019

Verbintenisviering Vlaamse lekendominicanen

De Nederlandse hoogleraar theologie Stephan van Erp is op 26 januari 2020 een van de vijf mensen die een verbintenis aangaan met de Vlaamse lekendominicanen.

Leestijd 4 min

03 December 2019

Dominicaans Gregoriaans via YouTube

De Nederlandse student-broeder Stefan Ansinger is met zijn medebroeder Alexandre Frezzato een YouTube-kanaal gestart waarop zij elke week een dominicaans gregoriaans gezang posten.

Leestijd 2 min

02 December 2019

Oekraïense dominicaan in Zwolle

Van 22-25 november brachten de Oekraïense dominicaan Mykhailo Romaniv en zijn assistent Vira een bezoek aan de geloofsgemeenschap van Zwolle, die hun sociaal werk ondersteunt.

Leestijd 5 min

28 November 2019

Sporen: Baltische predikbroeders

In de Baltische landen zijn veel sporen van middeleeuwse en (vroeg)moderne dominicaanse aanwezigheid te vinden. Leo Oosterveen en Dorry de Beijer troffen ze in de zomer van 2019 aan in de drie hoofdsteden: Vilnius (Litouwen), Riga (Letland) en Tallinn (Estland).

Leestijd 3 min

26 November 2019

Derde boek zr. Holkje verschenen

Zaterdag werd ‘Drijf-veer. De angst voorbij’ gepresenteerd in het klooster van Huissen. Het is het derde boek van dominicanes Holkje van der Veer.

Leestijd 2 min

25 November 2019

Boekpresentatie: Among Digitized Manuscripts

Op maandagmiddag 2 december presenteert dominicaan Cornelis van Lit in Leiden zijn boek over vernieuwend digitaal onderzoek naar oude manuscripten.

Leestijd 1 min

23 November 2019

'Bijdorp nadert voltooiing'

De veertig zusters die nog in Huize Bijdorp wonen, gaan op zoek naar en nieuwe bestemming voor hun klooster en landgoed aan de Veurseweg in Voorschoten. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Leestijd 1 min

18 November 2019

Nieuw bestuur 'Neerbosch'

Het kapittel van de zusters dominicanessen van Neerbosch koos donderdag 13 november een nieuw bestuur. Dat gebeurde onder voorzitterschap van bisschop Gerard de Korte van ’s Hertogenbosch.

Leestijd 5 min

15 November 2019

Broederlijk bezoek in Irak

Begin november was Jean Jacques Pérennès o.p., directeur van de École Biblique in Jeruzalem, een weekend op bezoek in Noord-Irak, waar de mensen leven tussen hoop en vrees. Een bericht van zr. Yosé Höhne-Sparborth.

Leestijd 2 min

12 November 2019

Guus Bary erelid bij kerkhistorische vereniging

Hij is al een leven lang betrokken bij de dominicanen en is een kenner van de geschiedenis van de Orde der Predikers. Nu is Guus Bary benoemd tot erelid van de Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis.

Leestijd 2 min

08 November 2019

Novicen bij de dominicanessen

Donderdag 7 november begonnen twee vrouwen aan een noviciaat bij de dominicanessen van Neerbosch. De laatste keer dat een vrouw intrad was in 1997.

Leestijd 2 min

07 November 2019

Heiligverklaring Bartholomeus van de Martelaren

Op 10 november is tijdens een eucharistieviering in het Portugese Braga de 16e eeuwse dominicaan Bartholomeus van de Martelaren ingeschreven in het register van heiligen.

Leestijd 2 min

06 November 2019

Jubileumconcert Aquinokoor Zwolle

Op 23 november om 20.15u geeft het Aquinokoor in Zwolle een jubileumconcert vanwege het 40-jarig bestaan.

Leestijd 2 min

04 November 2019

Sluiting stiltecafé Adem Inn

Stiltecafé Adem Inn sluit na 22 december de deuren. Daarmee komt een einde aan een bijzonder dominicaans experiment in Rotterdam.

Leestijd 1 min

01 November 2019

Hoor de stilte in Huissen

‘Lekker Stil’ is een nieuwe podcast serie over de stilte, gemaakt door reli-ondernemer Anne Stael. Zij maakt niet alleen interviews, maar neemt ook de stilte op. En die klinkt overal anders.

Leestijd 3 min

29 Oktober 2019

Professies voor jubilerende DLN

Zondag 27 oktober deden twee nieuwe leden professie als lekendominicaan, één bekrachtigde haar professie en één stapte over van de Vlaamse leken. Op deze dag werd ook het 20-jarig bestaan van de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland gevierd.

Leestijd 2 min

28 Oktober 2019

Allerzielen: omzien naar de onzen

Op Allerzielen worden de overledenen van het afgelopen jaar herdacht, en de anderen in stilte. Hier vindt u de namen en gezichten van overledenen uit de dominicaanse familie.