Leestijd 2 min

23 November 2022

Mystiek in Susteren

In het Limburgs Museum in Venlo is tot 19 maart 2023 de tentoonstelling ‘Mystiek’ te zien. Onderdeel daarvan zijn bijeenkomsten op locaties. In Susteren doet op zondagmiddag 27 november dominicaan Stefan Ansinger mee aan een programma.

Leestijd 3 min

18 November 2022

Zuster Joy van der Werf overleden

In haar woonplaats Nijmegen is op de avond van 17 november dominicanes Joy van der Werf (88) overleden, op haar geboortedag. Ze was al een tijd ernstig ziek.

Leestijd 3 min

17 November 2022

Hoopvolle kleine professie van zuster Nadia

Haar voornaam betekent ‘hoop’, dus dat wordt ook haar kloosternaam; aangevuld met ‘Maria’, met wie dit keer Maria Magdalena is bedoeld, de eerste predikvrouw. Verslag van de kleine professie van zuster Maria Nadia Kroon.

Leestijd 1 min

11 November 2022

Eerste Belgisch-Nederlandse wijdingsviering

Op 10 december wordt in Antwerpen Anton-Marie Milh OP tot priester gewijd en Stefan Ansinger OP tot diaken.

Leestijd 3 min

01 November 2022

‘Heel de dominicaanse familie bakt’

‘Hoop en vertrouwen’ was het thema van de professieviering van de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland, afgelopen zondag in de dominicanenkerk in Zwolle.

Leestijd 1 min

31 Oktober 2022

KRO-NCRV steekt kaarsje op voor zr. Holkje

Voor wie steek jij een kaarsje op? In dat programma rond Allerzielen van KRO-NCRV was op donderdag 3 november aandacht voor de in juni overleden zuster Holkje van der Veer.

Leestijd 2 min

24 Oktober 2022

Necrologie van de Nederlandse dominicanen

In het koorgebed noemen dominicanen hun overleden broeders elk jaar op hun sterfdag bij name. Deze necrologie bevat de namen en sterfdata van Nederlandse broeders, van 1965 tot 2022.

Leestijd 6 min

20 Oktober 2022

Sporen: Dortmund ten tijde van Eckhart

Deze zomer nam kerkhistoricus Guus Bary een 9-euroticket naar Dortmund, Duitsland, waar hij ronddwaalde tussen de dominicaanse sporen.

Leestijd 2 min

18 Oktober 2022

Albert Nolan (Zuid-Afrika) overleden

In Boksburg stierf op de vroege ochtend van 17 oktober de bekende Zuid-Afrikaanse dominicaan, theoloog en anti-apartheidsactivist Albert Nolan, 88-jaar oud.

Leestijd 1 min

13 Oktober 2022

Nieuwe serie podcast 'De herbergiers'

Het geloof in vriendschap ontdekken en doorgeven. Dat is wat dominicaan Stefan Ansinger en Herwin Horst willen met hun podcast ‘De herbergier’.

Leestijd 8 min

11 Oktober 2022

Brief uit Kiev: 'Blijf bidden en hulp sturen'

Deze nieuwe week begon in veel Oekraïense steden met raketaanvallen. Dominicaan Jaroslav Krawiec uit Kiev klom onmiddellijk in de pen voor een brief aan de dominicaanse wereldgemeenschap. ‘Stop niet met het sturen van uw hulp van welke aard dan ook. Het is erg nodig.’

Leestijd 1 min

10 Oktober 2022

Dominicaanse roepingendag

Heb je het gevoel dat God je roept tot een leven als broeder of zuster in de dominicanenorde? Wil je meer weten over ons kloosterleven? Kom dan naar onze roepingendag op 5 november in Rotterdam.

Leestijd 4 min

05 Oktober 2022

Serie lezingen over kerk en toekomst

Op 1 december wordt de eerder aangekondigde lezing van dr. Joris Kregting gehouden in de serie van het Albertinumgenootschap in Nijmegen onder de titel ‘De toekomst van de kerk – de kerk van de toekomst’.

Leestijd 3 min

28 September 2022

'The Crack' - nieuwe compositie over de biecht

Op 6 oktober is in Zwolle de première van een nieuw muziekstuk van kloosterbewoner Kris Oelbrandt, over de biecht. ‘There is a crack in everything…’

Leestijd 1 min

27 September 2022

Professieviering lekendominicanen

Op zondagmiddag 30 oktober 2022 bekrachtigen drie leden van de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland hun professie in de Dominicanenkerk Zwolle.

Leestijd 2 min

21 September 2022

Nieuw: Kloostertuin Rotterdam

Het Leerhuis Spiritualiteit in Rotterdam en Stichting de Kloostertuin zijn gefuseerd tot één nieuwe organisatie, gedragen door lekendominicanen in de Rijnmond.

Leestijd 3 min

19 September 2022

Ter herinnering aan Wil Vermeulen

Lekendominicaan Wil Vermeulen overleed op 13 september 2022 in Nijmegen, 79 jaar oud. Bij haar uitvaart op 19 september werd dit in memoriam voorgelezen.

Leestijd 1 min

16 September 2022

Nieuw: Fonds Dominicaanse Bijdragen

Het nieuwe Fonds Dominicaanse Bijdragen stelt namens het Nederlandse vicariaat jaarlijks een bedrag beschikbaar om projecten binnen en buiten de Orde der Predikers te ondersteunen.