Leestijd 2 min

22 Maart 2023

Theologische verkenningen van de 21e eeuw

Ook genoten van het eerste deel van de theologische trilogie van Erik Borgman? De hoogleraar theologie en lekendominicaan verzorgt dit voorjaar een collegereeks.

Leestijd 7 min

17 Maart 2023

Het eerste dominicaanse klooster in Rome

Zuster Catharina Al studeert een paar maanden in Rome en bezoekt bijzondere plekken, zoals de eerste dominicaanse kloostergemeenschap in de eeuwige stad.

Leestijd 1 min

15 Maart 2023

DLN start nieuw vormingsjaar

‘Pas ik bij de lekendominicanen? En passen de lekendominicanen bij mij?’ Mochten dat ook jouw vragen zijn, dan ben je van harte welkom als deelnemer aan het vormingsprogramma van de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland.

Leestijd 2 min

13 Maart 2023

Dominicaanse studiedag over oorlog en vrede

Op 15 april is in het Dominicanenklooster van Huissen de jaarlijkse studiedag voor leden van de dominicaanse familie en genodigden. Het thema is: Oorlog, heb jij er vrede mee?

Leestijd 2 min

06 Maart 2023

Dominicuslezing: ‘Op het lijf geschreven’

Lekendominicaan en pastor Roy Clermons draagt zijn geloof ook in zijn huid. Hij vertelt over de bonte geschiedenis van tatoeages en geloof op 20 mei in Rotterdam.

Leestijd 3 min

25 Februari 2023

Plechtige professie Francis Amponsah

In de huiselijke kapel van het klooster in Berg en Dal is op 25 februari de plechtige professie gevierd van dominicaan Francis Amponsah. Verslag in tekst en beeld.

Leestijd 10 min

24 Februari 2023

Brieven uit Kiev (35)

‘De Russen zijn erin geslaagd onze steden en dorpen te ruïneren, maar ze hebben onze geest niet veroverd.’ Een brief uit Oekraïne, na een jaar oorlog.

Leestijd 1 min

21 Februari 2023

Kloostercollege Patrick Lens over De leeuw en het lam

Kom samen studeren, praten, bidden en eten: op vrijdagmiddag 17 maart geeft de Vlaamse dominicaan en psychotherapeut Patrick Lens in Utrecht een kloosterlezing over zijn boek De leeuw en het lam.

Leestijd 1 min

19 Februari 2023

Veerkracht - dagelijkse meditatie in de vastentijd

Wil je deze vastentijd weer elke dag een korte reflectie op het evangelie in je mail? Geschreven en verteld door een zuster, broeder of lekendominicaan? Meld je dan nu aan.

Leestijd 1 min

15 Februari 2023

Nieuwe prior voor Leuven

De broeders in het klooster van Leuven hebben Philippe Cochinaux gekozen tot nieuwe prior.

Leestijd 1 min

14 Februari 2023

Stilstaan bij 1 jaar oorlog

Op vrijdag 24 februari is het precies één jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Citykerk het Steiger Sint Dominicus in Rotterdam is die dag open voor stilte en gebed.

Leestijd 1 min

12 Februari 2023

Nieuw bestuur dominicanessen van Bethanië

Het kapittel van de dominicanessen van Bethanië koos in Simmern een nieuw bestuur voor de congregatie, die actief is in Duitsland, Letland en Nederland.

Leestijd 1 min

11 Februari 2023

Eeuwige professie broeder Francis Amponsah

Broeder Francis Amponsah doet op zaterdag 25 februari zijn eeuwige professie in de Orde der Predikers. De eucharistieviering met daarin de professie is om 11.30 uur in het Mariaconvent in Berg en Dal, waar Francis woont.

Leestijd 2 min

08 Februari 2023

'Dekmantels voor misbruik'

Twee nieuwe en zeer uitgebreide onderzoeken naar Ark-stichter Jean Vanier en de dominicaanse broeders Philippe geven een onthutsend beeld van hun seksueel misbruik.

Leestijd 2 min

07 Februari 2023

Europees synodegesprek in Praag

Deze week praten in Praag vertegenwoordigers uit 39 Europese landen over kerkvernieuwing. Dominicaan Richard Steenvoorde is lid van de Nederlandse delegatie.

Leestijd 2 min

06 Februari 2023

Serie over de Bijbel in de moderne literatuur

Het Nijmeegse Albertinumgenootschap brengt vier lezingen op donderdagen in maart over oude Bijbelverhalen in de moderne literatuur.

Leestijd 1 min

05 Februari 2023

Leerstoel voor Manuela Kalsky

Oud-DSTS-directeur Manuela Kalsky is benoemd als bijzonder hoogleraar op de Karen Armstrong leerstoel aan de Universiteit voor Humanistiek.

Leestijd 2 min

03 Februari 2023

Verbintenisviering Vlaamse leken

Met lege handen naar de ontmoedigden gaan. Zo formuleerde Marcel Braekers OP de opdracht aan predikers, bij de verbintenisviering van Vlaamse Lekendominicanen in Leuven.