Leestijd 1 min

29 Mei 2020

Klooster in oorlogstijd

In plaats van het jaarlijkse Feest van de Geest in Zwolle wordt het verhaal over het klooster in oorlogstijd dit jaar verteld met tekeningen en podcasts.

Leestijd 1 min

25 Mei 2020

Nieuw bestuur in Zwolle

In deze vreemde coronatijd is er een nieuw bestuur van de Stichting Dominicanenklooster Zwolle (SDZ) aangetreden. Het bestuur bestaat sinds 1 mei jl. uit Gert-Jan Walgemoed, Edward Spiegel en Els Vijftigschild.

Leestijd 1 min

23 Mei 2020

Thuisliturgie voor Pinksteren

Samenkomen om te vieren is nog niet mogelijk. Toch kunnen we samen vieren. Eerder vierden we met elkaar de Paaswake – op afstand verbonden. Ook met Pinksteren bieden de lekendominicanen een thuisliturgie.

Leestijd 2 min

22 Mei 2020

Johannes Paulus II-instituut in Rome

Aan het Angelicum, de universiteit van de dominicanen in Rome, is een instituut opgericht voor de studie van de relatie tussen mens en cultuur, genoemd naar paus Johannes Paulus II.

Leestijd 3 min

18 Mei 2020

Corona treft kloosters

Onze actie ‘Ik ben bij Bijdorp’, vanwege Corona bij de dominicanessen van Voorschoten, leidde tot media-aandacht voor getroffen kloosters. En Stijn Fens wijdde zaterdag in Trouw zijn column aan de overleden Jozef de Vlaam.

Leestijd 60 min

13 Mei 2020

Ondertussen in...

‘Hoe is het bij jullie?’ Het Coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Overal zijn activiteiten stilgevallen en zoeken mensen hun evenwicht. Op deze pagina staan korte berichten uit de dominicaanse familie.

Leestijd 4 min

11 Mei 2020

Ter herinnering aan Jozef de Vlaam

Op 6 mei 2020 overleed dominicaan Jozef de Vlaam (93) in Huize Bijdorp in Voorschoten. Hij is vanwege de Coronacrisis op 11 mei in besloten kring begraven in Nijmegen.

Leestijd 2 min

06 Mei 2020

Restauratie van OL Vrouwkerk van Mosul

Met geld van de Verenigde Arabische Emiraten is Unesco ondanks de Corona-pandemie begonnen met de restauratie van de kerk van het klooster Notre-Dame de l’Heure in Mosul (Irak).  

Leestijd 1 min

02 Mei 2020

Online miniretraite Klooster Huissen

Dominicanenklooster Huissen biedt op 6 mei een gratis online mini-retraite, nu het niet mogelijk is om als gast in het klooster te verblijven.

Leestijd 2 min

30 April 2020

Klooster in 40-45

Een pater-verzetsheld, een granaatinslag, de dreigende komst van Duitse Mädel en habijten versteld met gordijnen: programmamaker Bastiaan van den Berg wist veel bijzondere verhalen op te duiken over het Zwolse klooster in oorlogstijd.

Leestijd 1 min

28 April 2020

Br. Augustinus nieuw gezicht van ThéoDom

ThéoDom is een videoproject van jonge Franse dominicanen. De nieuwe serie, die 26 april begint, gaat over Maria. De Nederlandse broeder Augustinus uit Rotterdam doet mee.

Leestijd 1 min

15 April 2020

Peter Pot vertrekt bij Klooster Zwolle

Peter Pot (57) vertrekt als directeur van de Stichting Dominicanenklooster Zwolle. Dat is een direct gevolg van de reorganisatie die hij zelf geleid heeft.

Leestijd 2 min

03 April 2020

Waar er 1, 2 of 3 in Mijn Naam bijeen zijn...

De lekendominicanen maken een thuisliturgie voor de Paaswake, die op zaterdag 11 april om 20.31u (zonsondergang) online gaat. Je kunt via onze website thuis de liturgie vieren, met de stemmen van velen – en hopelijk ook de jouwe.

Leestijd 1 min

02 April 2020

Gratis cursussen aan online dominicaanse universiteit

De internationale online universiteit Domuni biedt vanwege de Coronacrisis drie cursussen gratis aan. Het gaat om kerkgeschiedenis, inleiding in de filosofie en inleiding in het Nieuw Testament.

Leestijd 2 min

31 Maart 2020

Digitaal dominicaans

Digitale dominicaanse aanwezigheid in Coronatijden.

Leestijd 1 min

28 Maart 2020

Dominicaanse familie bidt Rozenkrans

Magister Gerard Timoner vraagt alle leden van de dominicaanse familie wereldwijd om op woensdag 29 april om 21.00u de Rozenkrans te bidden.

Leestijd 1 min

27 Maart 2020

Man bijt hond komt langs Huissen

Op 26 maart kwam het programma Man bijt hond langs Huissen en belde er aan bij de dominicanen. De opnames met Antoon Boks o.p. zijn van vóór de Coronacrisis.

Leestijd 3 min

25 Maart 2020

Klooster Zwolle stopt zalenverhuur

Deze zomer nog eindigt het eigenaarschap van de Orde van het Dominicanenklooster Zwolle. Kerk, bezielde bewoning en programma’s blijven bestaan, de zalenverhuur is al gestopt vanwege de Coronacrisis.