Leestijd 1 min

17 September 2019

Brief Zwolse broeders aan politici

In een brief aan minister-president Mark Rutte en de Tweede Kamerfracties vragen de dominicanen van Zwolle aandacht voor de onmenselijke leefsituatie van vluchtelingen op Samos, Lesbos, Chios en Kos.

Leestijd 2 min

14 September 2019

Dan maar stil gebed, in Bergamo

Op vakantie in Bergamo stuitten lekendominicanen Gerard van Etten en Jan van Hooydonk op een klooster van de monialen die vondelingen opvangen. Maar de vondelingenton was even niet in gebruik en de vespers bleek op een ander moment.

Leestijd 2 min

12 September 2019

Om 'Chan Ly' in Vietnam

Lekendominicaan Angela Nguyen-Bruens bezocht met haar man zijn geboorteland Vietnam. Op het feest van Dominicus maakten ze een professieviering mee, in het teken van ‘Chan Ly’, waarheid.

Leestijd 3 min

09 September 2019

Een professie die het journaal haalde

Goed, het nieuws was dan wel: ‘Er zijn steeds minder kloosterlingen’, maar de plechtige professie van Michael-Dominique Magielse en de opleving bij de dominicanen haalde wel het NOS-journaal!

Leestijd 2 min

04 September 2019

Het Halleluja van Leonard Cohen

Twee avonden in Rotterdam met auteur en geestelijk begeleider Frank Kazenbroot, over het befaamde en door tallozen nagezongen ‘Halleluja’ van Leonard Cohen.

Leestijd 1 min

03 September 2019

Extra voorstelling Cabaretiers en andere predikers

Daar de eerste voorstelling al uitverkocht was voor de werving begon, organiseren we op 7 oktober in de Dominicus Amsterdam een tweede editie van ‘Cabaretiers en andere predikers’.

Leestijd 5 min

03 September 2019

Het gebroken midden in de samenleving

Een nieuwe serie lezingen van het Albertinumgenootschap begint op 19 september met een sterke ‘opstelling’: Coen Teulings, Willem van Genugten, Hans Boutellier en René ten Bos, in de Dominicuskerk Nijmegen.

Leestijd 5 min

31 Augustus 2019

Ter herinnering aan Jan Nieuwenhuis o.p.

Op 24 augustus 2019 overleed Jan Nieuwenhuis (95). Bij zijn uitvaart in de Dominicus Amsterdam op 31 augustus werd dit in memoriam voorgelezen.

Leestijd 1 min

26 Augustus 2019

Tradities, rijkdom of ballast? Avond in Amsterdam

Dominicanes Joy van der Werf is op 24 oktober te gast in Plein van Siena Amsterdam, voor een avond over tradities.

Leestijd 2 min

24 Augustus 2019

Dominicaan Jan Nieuwenhuis overleden

In zijn woonplaats Nijmegen is op de vroege ochtend van 24 augustus dominicaan Jan Nieuwenhuis (95) overleden. De uitvaart is op zaterdag 31 augustus om 11.00u in de Dominicus Amsterdam.

Leestijd 5 min

24 Augustus 2019

In de voetsporen van Eckhart door Thüringen

In de deelstaat Thüringen, voormalig Oost-Duitsland, liggen vijf middeleeuwse dominicanenkloosters. De bekendste is die van Erfurt, waar Meister Eckhart woonde.

Leestijd 5 min

22 Augustus 2019

Perugia: lekker puh

Midden in Umbrië, in de Italiaanse streek waar van alles herinnert aan de grote Franciscus van Assisi, bouwden hun collega-bedelbroeders de grootste basiliek van de regio.

Leestijd 1 min

20 Augustus 2019

Het avontuur van de ouderdom

Een kloostercollege met als titel ‘Het avontuur van de ouderdom’ en de driedelige cursus ‘Ouder worden als spirituele weg’. Broeder Jozef Essing en programmamaker Bastiaan van den Berg vertellen erover. 

Leestijd 2 min

15 Augustus 2019

Koop kaartjes voor 'Cabaretiers en andere predikers'

Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Over die vragen zijn vier cabaretiers en vier predikers met elkaar in gesprek. Op maandagavond 23 september geven ze hun indrukken terug, in de Verkadefabriek in Den Bosch. Bestel nu kaartjes!

Leestijd 1 min

10 Augustus 2019

Novice Marcel ingekleed bij dominicanen

In het klooster van de dominicanen in de Duitse stad Worms is op 10 augustus novice Marcel ingekleed. Hij is priester van het bisdom Den Bosch en begint nu aan zijn noviciaat bij de dominicanen.

Leestijd 1 min

09 Augustus 2019

Lezing over Matisse in Amsterdam

Henri Matisse decoreerde een kapel van dominicanessen in Vence, Zuid-Frankrijk. Een middag over vloekende kleuren in een moderne kerk, in Amsterdam.

Leestijd 4 min

07 Augustus 2019

Onverwacht dominicaans spoor op Kreta

Doorgaans kijkt lekendominicaan Karin Bornhijm vooraf of er dominicaanse sporen te vinden zijn op haar vakantie-adres. Dat leek voor het Griekse eiland Kreta tegen te vallen. Totdat…

Leestijd 2 min

06 Augustus 2019

De stola van Leo de Jong o.p.

Op 28 juli zou Leo de Jong zijn 60-jarig priesterfeest vieren in Schiedam, maar hij overleed op 13 mei. De staf van het Leerhuis Spiritualiteit ontving zijn stola, als aanmoediging.