Leestijd 2 min

23 Juni 2019

Brand in Weense kerk met wijwater geblust

In de dominicaanse kerk van St. Rotunda in het centrum van Wenen is op 12 juni brand gesticht door onbekenden. Een oplettende toerist wist de brand met wijwater te blussen.

Leestijd 3 min

20 Juni 2019

Sporen van Dominicus op de Balkan

Frans en Toke van der Heijdt zijn parochianen van de Dominicanenkerk Zwolle en nogal reislustig. In mei trokken ze door de Balkan en hielden hun oog open voor dominicaanse sporen.

Leestijd 3 min

16 Juni 2019

Wijding 'om de God van het leven'

In de Steigerkerk in Rotterdam wijdde bisschop Gerard de Korte van ‘s-Hertogenbosch op 15 juni dominicaan Stefan Mangnus tot priester.

Leestijd 3 min

03 Juni 2019

Boek over dominicanen en dominicanessen in Sittard

Wie het oude centrum van Sittard bezoekt, vindt overal sporen van vier eeuwen dominicaanse aanwezigheid. Op 26 juni wordt daar een boek over gepresenteerd.

Leestijd 10 min

29 Mei 2019

Ter herinnering aan Leo Raph. de Jong o.p.

Op de laatste dag van de laatste reis die hij zou begeleiden overleed plotseling dominicaan Leo de Jong op 13 mei 2019. Dat gebeurde daags na zijn 87e verjaardag, in een kerkje op zijn geliefde Rhodos.

Leestijd 2 min

21 Mei 2019

Cabaretiers en andere predikers

Wat heb je te zeggen? En wat wil je betekenen? Over die vragen gaan vier cabaretiers en vier predikers met elkaar in gesprek. De vruchten van hun ontmoeting zijn te zien op 23 september in de Verkadefabriek in Den Bosch.

Leestijd 3 min

14 Mei 2019

Dominicaan Leo de Jong overleden

UPDATE – Op de laatste reis die hij zou begeleiden is op 13 mei, daags na zijn 87e verjaardag, in een kerk op het Griekse eiland Rhodos plotseling overleden: Leo de Jong, dominicaan.

Leestijd 2 min

07 Mei 2019

Wasdom Zwolle verbouwd tot kantoren

Op 6 mei is het tot kantoren verbouwde Wasdom in Zwolle feestelijk heropend door wethouder René de Heer en de nieuwe prior Ben Vocking o.p..

Leestijd 2 min

01 Mei 2019

Lintje voor zuster Regina van Bijdorp

Op de feestdag van Catharina van Siena is vanwege haar tomeloze inzet voor de dominicanessen van Voorschoten algemeen overste Regina Plat benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Leestijd 2 min

30 April 2019

Timothy Radcliffe in Nederland

De Engelse dominicaan Timothy Radcliffe is op 24 mei in het klooster van Zwolle en op 25 mei in het Catharijnenconvent Utrecht.

Leestijd 4 min

25 April 2019

De vrucht van het niet-weten

Zaterdag 13 april j.l. vond in de Steigerkerk in Rotterdam de jubileumbijeenkomst plaats ter ere van het 25-jarig bestaan van het Leerhuis Spiritualiteit.

Leestijd 1 min

17 April 2019

De man die het klooster van Zwolle kleur gaf

De kerk van Zwolle is eigenlijk ook een Raymond van Bergen-museum, vertelt programmamaker Bastiaan van den Berg in de Stentor. Tijdens het Feest van de Geest staat het werk van de dominicaan-kunstenaar centraal.

Leestijd 5 min

12 April 2019

Leo de Jong bij De Verwondering

Dominicaan Leo de Jong was op Palmzondag 14 april te gast in het tv-programma De Verwondering. Presentatrice Annemiek Schrijver wijdde in de NCRV-gids een column aan hem.

Leestijd 2 min

09 April 2019

Website Berg en Dal

Na de recente lancering van de website van de communiteit van Rotterdam heeft ook die de broedercommuniteit van Berg en Dal een eigen plek op het internet: kloosterbergendal.nl.

Leestijd 2 min

05 April 2019

Klooster Zwolle zoekt samenwerking voor toekomst

Het Dominicanenklooster Zwolle is een samenwerking aangegaan met de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO). Doel is een masterplan te maken voor het renoveren en verduurzamen van het grote monumentale gebouw.  

Leestijd 1 min

03 April 2019

En de best bezochte kerken van 2018 zijn...

Dominicanen in Maastricht en Waanders in de Broeren in Zwolle. Allebei voormalige dominicanenkerken die nu boekwinkel zijn. Het zijn de twee best bezochte kerken van Nederland.

Leestijd 1 min

29 Maart 2019

TGL over 'Wat doet ertoe?'

In onze gefragmenteerde, geïndividualiseerde en jachtige samenleving is het de vraag wat er echt toe doet in je persoonlijke leven en in de samenleving. Een nieuw nummer van het Vlaams-Nederlandse tijdschrift TGL.

Leestijd 2 min

22 Maart 2019

Broeder Thomas kiest andere weg

‘Met grote dankbaarheid en pijn’ heeft broeder Thomas Volkers zijn medebroeders en –zusters laten weten dat hij niet in september zijn eeuwige professie in de Orde zal doen.