Leestijd 2 min

01 December 2020

In de maak: documentaire ‘Getrouwd met Jezus’

Twee jonge filmmakers zijn begonnen aan hun eerste documentaire, waarin de Amerikaanse dominicanes Theresa Anne uit Sittard centraal staat. Er is ook een crowdfunding gestart.

Leestijd 2 min

30 November 2020

Dagelijks gebed in Dominicus Utrecht

In het Huis van Dominicus in Utrecht wordt vanaf 30 november twee keer per dag het getijdengebed gebeden, als ‘biddende aanwezigheid te midden van het stedelijk leven’. Wees welkom!

Leestijd 1 min

27 November 2020

Online Adventsretraites vanuit Klooster Huissen

In de aanloop naar Kerst verzorgt Henk Jongerius o.p. elke adventszondag een online miniretraite gewijd aan de thema’s verlangen, wachten, uitzien en toekomst. Maar er zijn nog meer online retraites.

Leestijd 2 min

26 November 2020

Boek broeder Cornelis onderscheiden

Dominicaan Cornelis van Lit krijgt dit jaar de Victorine van Schaickfondsprijs voor het beste boek op het gebied van het bibliotheek- en informatieterrein.

Leestijd 4 min

24 November 2020

Ter herinnering aan Willy Rams

Op 18 november 2020 overleed in Aqua Viva in Nijmegen Willy Rams, dominicaan en kunstenaar, 98 jaar oud. Bij zijn vanwege corona besloten uitvaart op 24 november is dit IM voorgelezen.

Leestijd 4 min

24 November 2020

Portret van een broeder-kunstenaar

Bij de uitvaart van Willy Rams op 24 november 2020 hield diens medebroeder Jacques van der Lee de overweging, die leest als een portretschildering van ‘eigenlijk een prachtig mens’.

Leestijd 2 min

24 November 2020

Vredesmaand voor kinderen in Oekraïne

Voor de vierde keer houdt de wereldwijde dominicaanse familie een ‘Maand voor Vrede’, dit keer met de focus op Oekraïne. De maand begint op de eerste zondag van de advent en eindigt op 1 januari.

Leestijd 2 min

23 November 2020

Adventsmoment: bezinnen in coronatijd

Beleef de vier weken van de advent in coronatijd met een kleine thuisliturgie van de dominicaanse familie. Elke zondag van de advent staat er een nieuwe aflevering op deze website.

Leestijd 2 min

18 November 2020

Dominicaan Willy Rams overleden

In Aqua Viva in Nijmegen is op 18 november rustig ingeslapen: Willy Rams, dominicaan en kunstenaar, 98 jaar oud. De uitvaart op 24 november is vanwege de coronamaatregelen in besloten kring.

Leestijd 3 min

17 November 2020

Eerste professie zusters in 23 jaar

Voor het eerst sinds 1997 was bij zusters dominicanessen in Nederland een professieviering. Marga Zwiggelaar en Marieke Al spraken op 16 november hun verbintenis uit met de dominicanessen van Neerbosch, voor drie jaar.

Leestijd 2 min

14 November 2020

Erik Borgman schreef beste theologische boek

Theoloog en lekendominicaan Erik Borgman heeft het Beste Theologische Boek van het jaar 2019/2020 geschreven. Dat maakte de boekenjury van de Nacht van de Theologie bekend.

Leestijd 7 min

12 November 2020

Sporen in Pavia

Begin oktober bracht dominicaan Tiemen Brouwer enkele dagen door in Pavia, Noord-Italië. Een stad met dominicaanse sporen, van de zalige Isnardus tot herinneringen aan de Zwolse broeder Issie.

Leestijd 4 min

10 November 2020

Black Friarday in Klooster Zwolle

Op Black Friday, het uit Amerika overgewaaide koopfestijn, houdt het Dominicanenklooster een Feest van de Eenvoud, getiteld: ‘Black Friarday’.

Leestijd 1 min

09 November 2020

Vacature voor theoloog in Dominicanenkerk Zwolle

De Dominicanenkerk in Zwolle heeft vanwege de pensionering van een van de pastores een vacature voor een RK theoloog, 16-28 uur per week.

Leestijd 1 min

07 November 2020

Middagje niet-thuiswerken in Amsterdam

Plein van Siena in Amsterdam houdt open huis op de woensdagen in de adventtijd voor wie in alle rust wil lezen, studeren, werken of gewoon zitten.

Leestijd 2 min

31 Oktober 2020

Allerzielen: omzien naar de onzen

Op Allerzielen worden de overledenen van het afgelopen jaar herdacht, en de anderen in stilte. Hier vindt u de namen en gezichten van overledenen uit de dominicaanse familie.

Leestijd 1 min

28 Oktober 2020

Professie dominicanessen van Neerbosch

Op 16 november doen twee vrouwen professie bij de dominicanessen van Neerbosch. Dat is voor het eerst sinds 1997. De viering is via deze website te volgen.

Leestijd 2 min

25 Oktober 2020

Blijde professie leken in coronatijd

Ondanks het kleine aantal aanwezigen en andere hindernissen vierden de lekendominicanen zondag in Zwolle een blij feest, waarbij drie vrouwen hun professie deden en een haar bekrachtiging uitsprak.