Leestijd 43 min

09 April 2020

Ondertussen in...

‘Hoe is het bij jullie?’ Het Coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Overal zijn activiteiten stilgevallen en zoeken mensen hun evenwicht. Op deze pagina staan korte berichten uit de dominicaanse familie.

Leestijd 2 min

03 April 2020

Waar er 1, 2 of 3 in Mijn Naam bijeen zijn...

De lekendominicanen maken een thuisliturgie voor de Paaswake, die op zaterdag 11 april om 20.31u (zonsondergang) online gaat. Je kunt via onze website thuis de liturgie vieren, met de stemmen van velen – en hopelijk ook de jouwe.

Leestijd 1 min

02 April 2020

Gratis cursussen aan online dominicaanse universiteit

De internationale online universiteit Domuni biedt vanwege de Coronacrisis drie cursussen gratis aan. Het gaat om kerkgeschiedenis, inleiding in de filosofie en inleiding in het Nieuw Testament.

Leestijd 2 min

31 Maart 2020

Digitaal dominicaans

Digitale dominicaanse aanwezigheid in Coronatijden.

Leestijd 1 min

28 Maart 2020

Dominicaanse familie bidt Rozenkrans

Magister Gerard Timoner vraagt alle leden van de dominicaanse familie wereldwijd om op woensdag 29 april om 9.00u de Rozenkrans te bidden.

Leestijd 1 min

27 Maart 2020

Man bijt hond komt langs Huissen

Op 26 maart kwam het programma Man bijt hond langs Huissen en belde er aan bij de dominicanen. De opnames met Antoon Boks o.p. zijn van vóór de Coronacrisis.

Leestijd 3 min

25 Maart 2020

Klooster Zwolle stopt zalenverhuur

Deze zomer nog eindigt het eigenaarschap van de Orde van het Dominicanenklooster Zwolle. Kerk, bezielde bewoning en programma’s blijven bestaan, de zalenverhuur is al gestopt vanwege de Coronacrisis.

Leestijd 2 min

20 Maart 2020

Huissen: noodopvang in de Herberg

Met ingang van 19 maart biedt zorgorganisatie Iriszorg noodopvang aan mensen uit de verslavingszorg in de regio in de Herberg, het nieuwe gebouw van het Dominicanenklooster Huissen.

Leestijd 1 min

20 Maart 2020

Zwolle: kerk en hulplijn geopend

Vanaf dinsdag 24 maart is de Dominicanenkerk in Zwolle ’s middags geopend. Ook is er een telefonische hulplijn ingesteld voor mensen die eenzaam zijn of zich zorgen maken.

Leestijd 2 min

20 Maart 2020

Utrecht: Mariakapel open en digitaal vieren

Hoe kan juist in deze tijd een kerk een plek van verbondenheid en hoop zijn? In het Huis van Dominicus is de Mariakapel alle dagen van de week open en worden digitale vieringen voorbereid.

Leestijd 5 min

19 Maart 2020

Ter herinnering aan Kees Keijsper

Op 14 maart 2020 overleed dominicaan Kees Keijsper (83). Vanwege de coronacrisis was de uitvaart op 19 maart in besloten kring. Op afstand leefden velen mee, zie de collages met kaarsen.

Leestijd 4 min

19 Maart 2020

Afscheid van Kees Keijsper

Bij de uitvaart van Kees Keijsper o.p. verzorgde zijn medebroeder Jacques van der Lee de overweging. Over ‘de verkondiger die wat te zeggen had, of het nu uitkomt of niet’.

Leestijd 1 min

14 Maart 2020

Dominicaan Kees Keijsper overleden

In zijn convent in Berg en Dal is op 14 maart na een kort ziekbed dominicaan Kees Keijsper (83) overleden.

Leestijd 2 min

12 Maart 2020

Corona-maatregelen

De maatregelen van de regering om het Coronavirus in te dammen hebben ook gevolgen voor dominicaanse plekken.

Leestijd 4 min

12 Maart 2020

AFGELAST - Lezingenserie in Nijmegen

AFGELAST – de resterende lezingen uit de nieuwe serie van het Nijmeegse Albertinumgenootschap zijn vanwege het coronavirus afgelast. Bisschop Gerard de Korte en dominicanes Joy van der Werf zouden nog optreden in deze serie.

Leestijd 3 min

10 Maart 2020

'Misbruik met mystieke dwang'

Twee geruchtmakende misbruikzaken hebben een verband met twee Franse broers, die beiden dominicaan waren: Thomas Marie en Marie-Dominique Philippe. De Franse dominicanen stellen twee onderzoekscommissies in.

Leestijd 2 min

09 Maart 2020

Het is stil in Rome

Een deel van Italië is afgegrendeld en in heel het land zijn tot 3 april geen publieke Heilige Missen, zo meldt dominicaan Tiemen Brouwer vanuit Rome.

Leestijd 1 min

09 Maart 2020

Training voor lectoren en gebedsleiders

Laatste kans! Het Huis van Dominicus in Utrecht biedt op 14 maart een training voor wie wel eens het woord voert of zou willen voeren in de kerk.