Leestijd 4 min

28 Januari 2020

Lezingenserie over waarden en tradities, in Nijmegen

Bisschop Gerard de Korte en dominicanes Joy van der Werf zijn twee van de vier sprekers in de nieuwe serie lezingen van het Nijmeegse Albertinumgenootschap, over waarden en tradities in christelijke context.

Leestijd 1 min

23 Januari 2020

Bijbelconferentie in Jeruzalem

Broeder Augustinus Aerssens nam begin januari deel aan het symposium ‘Bible in Jerusalem’ aan de École Biblique. Op de website dominicanen010.nl staat een verslag.

Leestijd 1 min

22 Januari 2020

Massale belangstelling voor toekomst Huize Bijdorp

Meepraten over de toekomst van Huize Bijdorp, in de volksmond ‘Het Klooster’ genoemd, trok op 14 januari enkele honderden belangstellenden. Dat meldt de Voorschotense krant.

Leestijd 3 min

20 Januari 2020

Even voorstellen: Huis van Dominicus

In Utrecht is een nieuwe loot aan de dominicaanse stam in blad geraakt: het Huis van Dominicus. ‘Wij staan aan het front van de vraag: wat in deze tijd kerk?’

Leestijd 1 min

14 Januari 2020

Kloosterkoopjes voor vluchtelingen

De communiteit van Zwolle overhandigde maandag 13 januari een cheque van 3500 euro aan Renske Boetje van de Stichting Vluchteling. Het is de opbrengst van het drukbezochte evenement Kloosterkoopjes, eind oktober.

Leestijd 2 min

08 Januari 2020

Vespers en Verder - in Zwolle

De Kloosterhof en de lekendominicanen uit de regio Zwolle beginnen een nieuw initiatief: samen eten, vieren en praten onder de titel ‘Vesper en Verder’. Op 7 februari is de primeur.

Leestijd 1 min

07 Januari 2020

Opknapbeurt voor muur om Huissen

De muur die een groot deel van het Dominicanenklooster in Huissen omringt, krijgt een opknapbeurt. Dat meldde de Gelderlander.

Leestijd 2 min

03 Januari 2020

Leny Beemer bij de dominicaanse ontmoetingen

In Utrecht is het Huis van Dominicus in opbouw. Daar komt lekendominicaan Leny Beemer over vertellen op 7 februari bij de Dominicaanse Ontmoetingen in Rotterdam. Wees welkom!

Leestijd 1 min

01 Januari 2020

Terugblik op een veelbewogen jaar in Rotterdam

Het jaar 2019 was het eerste volledige jaar van de nieuwe communiteit van de dominicanen in Rotterdam. Op de website van de communiteit is een uitgebreid overzicht te lezen en hieronder een flitsende samenvatting in beeld en geluid.

Leestijd 2 min

28 December 2019

Website over de toekomst van Huize Bijdorp

Huize Bijdorp is in beweging. Er worden toekomstplannen gemaakt voor het moederhuis van de dominicanessen van Voorschoten en het bijbehorende landgoed. Het proces is te volgen op de website huizebijdorp.nl.

Leestijd 2 min

23 December 2019

Nieuwe stafleden Leerhuis Spiritualiteit

Kort na de viering van het 25-jarig jubileum verloor het Leerhuis Spiritualiteit in Rotterdam dit jaar twee van de vier stafleden. Nu treden twee nieuwe mensen aan.

Leestijd 1 min

20 December 2019

Verhalen van donker en licht

De Kloosterkrant van het Dominicanenklooster Huissen staat deze winter in het teken van verhalen van donker en licht. Ook is er ander nieuws te lezen en het programma te bekijken.

Leestijd 1 min

17 December 2019

Typhoon betovert Dominicanenkerk in Zwolle

Afgelopen weekend gaf de Zwolse rapper Typhoon twee uitverkochte concerten in de kerk van het Zwolse klooster, de plek waar hij kantoor houdt en dit jaar uit een dal kroop, zo meldt De Stentor.

Leestijd 1 min

10 December 2019

'Jonge hemelbestormers' in Utrecht

Het Huis van Dominicus in Utrecht gaat maandelijks in gesprek met jonge theologen over hun inspiratie en roeping. De eerste bijeenkomst is donderdag 12 december.

Leestijd 1 min

04 December 2019

Verbintenisviering Vlaamse lekendominicanen

De Nederlandse hoogleraar theologie Stephan van Erp is op 26 januari 2020 een van de vijf mensen die een verbintenis aangaan met de Vlaamse lekendominicanen.

Leestijd 4 min

03 December 2019

Dominicaans Gregoriaans via YouTube

De Nederlandse student-broeder Stefan Ansinger is met zijn medebroeder Alexandre Frezzato een YouTube-kanaal gestart waarop zij elke week een dominicaans gregoriaans gezang posten.

Leestijd 2 min

02 December 2019

Oekraïense dominicaan in Zwolle

Van 22-25 november brachten de Oekraïense dominicaan Mykhailo Romaniv en zijn assistent Vira een bezoek aan de geloofsgemeenschap van Zwolle, die hun sociaal werk ondersteunt.

Leestijd 5 min

28 November 2019

Sporen: Baltische predikbroeders

In de Baltische landen zijn veel sporen van middeleeuwse en (vroeg)moderne dominicaanse aanwezigheid te vinden. Leo Oosterveen en Dorry de Beijer troffen ze in de zomer van 2019 aan in de drie hoofdsteden: Vilnius (Litouwen), Riga (Letland) en Tallinn (Estland).