Leestijd 2 min

10 December 2018

Dominicaanse accenten bij wijding bisschop Smeets

Harrie Smeets kreeg bij zijn wijding tot bisschop van Roermond op 8 december de staf van missiebisschop Petrus Verriet o.p. Bij de wijding speelde dominicaan Stefan Ansinger een rol als lector en musicus.

Leestijd 2 min

05 December 2018

Vormingsbijeenkomst in La Sainte Baume

Onlangs deden de twee jongste Nederlandse broeders, Augustinus en Stefan, die in het Zwitserse Fribourg studeren, mee aan een studiebijeenkomst van Franstalige broeders in vorming. Ze brengen de hartelijke groeten over aan hun oudere broeders.

Leestijd 2 min

04 December 2018

Tien jaar Nieuw Wij

Op 1 december was het tien jaar geleden dat de website Nieuwwij.nl als onderdeel van het project ‘W!J’ van start ging. Het digitale dialoogproject is mede opgezet door het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS).

Leestijd 2 min

04 December 2018

Stephan van Erp op Schillebeeckx-leerstoel

Sinds 1 november is prof. Stephan van Erp aangesteld op de Edward Schillebeeckx Leerstoel in Nijmegen. Hij doet dat naast zijn aanstelling als hoogleraar fundamentele theologie in Leuven.

Leestijd 1 min

25 November 2018

Vesperviering rond Algerijnse zaligen en Pierre Claverie

De maandelijkse vesper van dominicaans Rijnmond staat op 7 december in het teken van de Algerijnse martelaren die daags erna worden zalig verklaard. Onder hen dominicaan Pierre Claverie.

Leestijd 1 min

21 November 2018

Klooster Zwolle ontworstelt zich aan rode cijfers

Het Dominicanenklooster in Zwolle krabbelt op uit de dieprode cijfers van vorig jaar, meldt dagblad De Stentor. Het was geen makkelijke start voor directeur Peter Pot. ‘Maar we gaan dit oplossen.’

Leestijd 3 min

19 November 2018

Twee wijdingen bij Nederlandse broeders

‘Preek, desnoods met woorden!’ Die aansporing van Franciscus van Assisi, graag geciteerd door paus Franciscus, deed bisschop Hans van den Hende van Rotterdam zaterdag bij de wijding van Stefan Mangnus OP tot diaken en Richard Steenvoorde OP tot priester.

Leestijd 5 min

06 November 2018

Bijgewerkte vertaling constituties van de Broeders

De Constituties van de Predikbroeders worden telkens vernieuwd. Nu is er een bijgewerkte Nederlandse vertaling met een inleiding van de Vlaamse broeder Mark De Caluwe o.p.

Leestijd 2 min

30 Oktober 2018

Stagiair Zwolle 'jonge theoloog des vaderlands'

Terwijl in het Dominicanenklooster van Zwolle zijn eerste eigen programma liep werd Rik Zweers in Hilversum bij de Nacht van de Theologie gekozen tot eerste jonge theoloog des vaderlands. ‘Ik ben flabbergasted.’

Leestijd 2 min

29 Oktober 2018

Allerzielen: omzien naar de onzen

Op Allerzielen worden de overledenen van het afgelopen jaar herdacht, en de anderen in stilte. Hier vindt u de namen en gezichten van overledenen uit de dominicaanse familie.

Leestijd 2 min

29 Oktober 2018

Weer nieuwe 'verkondigers van de Levende'

Met de vier nieuwe lekendominicanen die zondag 28 oktober in Zwolle hun professie deden zijn er weer nieuwe ‘verkondigers van de Levende’, zei Otto Vervaart o.p.

Leestijd 1 min

23 Oktober 2018

Lezing: Thomas van Aquino en reliekverering

Anton ten Klooster geeft in het Catharijnenconvent Utrecht op 22 november om 14.00u een college over de beroemde middeleeuwse dominicaan Thomas van Aquino. Wat schreef hij over relieken en hoe werd er na zijn dood met zijn eigen stoffelijke overblijfselen omgegaan?

Leestijd 5 min

17 Oktober 2018

Albertinumlezingen over Heilige Boeken

De tweede cyclus lezingen van dit seizoen van het Nijmeegse Albertinumgenootschap vindt plaats op vier donderdagavonden in november. Sprekers zijn Dick Akerboom, Emile Schrijver, Nicolet Boekhoff-van der Voort en Paul van Geest.

Leestijd 2 min

16 Oktober 2018

De Ommegang: kunstproject in Haarlem

De Kloostergangen in het stadhuis van Haarlem waren vroeger deel van een dominicanenklooster. Hier wordt in november een spirituele ommegang gemaakt.

Leestijd 5 min

12 Oktober 2018

Professieviering lekendominicanen in Zwolle

Vier lekendominicanen doen dit jaar hun tijdelijke professie in de Orde, en één bekrachtigt haar professie. Dat gebeurt in een viering in de Dominicanenkerk Zwolle op 28 oktober om 15.00u. Wees welkom!

Leestijd 2 min

10 Oktober 2018

Feestelijke opening 'De Herberg' in Huissen

Met drie zalen en 21 eenvoudige kamers in een fraai gebouw kan het centrum Dominicanenklooster Huissen vooruit. Het nieuwe gebouw, ‘De Herberg’ geheten, werd 9 oktober geopend door dominicaan Jan Boks.

Leestijd 1 min

09 Oktober 2018

Programma Klooster Huissen najaar

De nieuwe kloosterbrief van het centrum voor bezinning, bezieling en beweging in het klooster van Huissen is nu te lezen. Neus eens door het rijke programma!

Leestijd 1 min

03 Oktober 2018

Dominicaanse 'coverbroeder' op Klooster magazine

Op de cover van de nieuwe editie van het magazine Klooster! staat Richard Steenvoorde tegen de achtergrond van de Nieuwe Maas in Rotterdam. Ook Thomas Volkers, Erik Borgman en Arjan Broers werkten mee aan het blad.