Leestijd 2 min

18 April 2019

Lekendominicaan Louis Spies overleden

Op woensdag 17 april 2019 overleed in zijn woonplaats Amsterdam lekendominicaan Louis Spies. Hij was al geruime tijd ziek. De uitvaart is op 24 april.

Leestijd 2 min

18 April 2019

Eckhartlezing 2019 door Ria van den Brandt

‘Op zoek naar de zielenvonk’ is de titel van de Eckhartlezing die Ria van den Brandt uitspreekt op 16 mei in Nijmegen. Zij sluit daarmee het lezingenseizoen van het Albertinumgenootschap af.

Leestijd 1 min

17 April 2019

De man die het klooster van Zwolle kleur gaf

De kerk van Zwolle is eigenlijk ook een Raymond van Bergen-museum, vertelt programmamaker Bastiaan van den Berg in de Stentor. Tijdens het Feest van de Geest staat het werk van de dominicaan-kunstenaar centraal.

Leestijd 5 min

12 April 2019

Leo de Jong bij De Verwondering

Dominicaan Leo de Jong was op Palmzondag 14 april te gast in het tv-programma De Verwondering. Presentatrice Annemiek Schrijver wijdde in de NCRV-gids een column aan hem.

Leestijd 2 min

09 April 2019

Website Berg en Dal

Na de recente lancering van de website van de communiteit van Rotterdam heeft ook die de broedercommuniteit van Berg en Dal een eigen plek op het internet: kloosterbergendal.nl.

Leestijd 1 min

08 April 2019

Priesterwijding Stefan Mangnus o.p.

Op zaterdagmiddag 15 juni ontvangt Stefan Mangnus o.p. de priesterwijding uit handen van bisschop Gerard de Korte. De viering is in de Steigerkerk in Rotterdam en begint op 14.00u. Wees welkom!

Leestijd 2 min

05 April 2019

Klooster Zwolle zoekt samenwerking voor toekomst

Het Dominicanenklooster Zwolle is een samenwerking aangegaan met de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO). Doel is een masterplan te maken voor het renoveren en verduurzamen van het grote monumentale gebouw.  

Leestijd 1 min

03 April 2019

En de best bezochte kerken van 2018 zijn...

Dominicanen in Maastricht en Waanders in de Broeren in Zwolle. Allebei voormalige dominicanenkerken die nu boekwinkel zijn. Het zijn de twee best bezochte kerken van Nederland.

Leestijd 1 min

29 Maart 2019

TGL over 'Wat doet ertoe?'

In onze gefragmenteerde, geïndividualiseerde en jachtige samenleving is het de vraag wat er echt toe doet in je persoonlijke leven en in de samenleving. Een nieuw nummer van het Vlaams-Nederlandse tijdschrift TGL.

Leestijd 4 min

27 Maart 2019

Raymond van Bergen (1883-1978)

Schilder en glaskunstenaar Raymond van Bergen woonde 58 jaar in Zwolle en liet vele sporen na. Zijn werk staat centraal tijdens het komende ‘Feest van de Geest’, met Pinksteren in het Dominicanenklooster Zwolle.

Leestijd 2 min

22 Maart 2019

Broeder Thomas kiest andere weg

‘Met grote dankbaarheid en pijn’ heeft broeder Thomas Volkers zijn medebroeders en –zusters laten weten dat hij niet in september zijn eeuwige professie in de Orde zal doen.

Leestijd 3 min

20 Maart 2019

Help bisschop Mirkis 1000 studenten helpen

Thomas Yusuf Mirkis is dominicaan en bisschop van Kirkuk, Noord-Irak. Daar helpt hij onder meer gevluchte studenten aan onderdak en reisgeld. De kerken van Utrecht collecteren voor hem met hulp van Vastenactie. Doe je mee?

Leestijd 1 min

19 Maart 2019

Sponsor broeder Cornelis' marathon

De marathon van Rotterdam op 7 april komt dichterbij. Broeder Cornelis van Lit, sinds september inwoner van de Maasstad, voert zijn training op. Je kunt hem sponsoren, het geld gaat naar het studiefonds van de dominicanen.

Leestijd 2 min

18 Maart 2019

Dominicuslezing Rijnmond door Joris Geldhof

Op zaterdagnamiddag 11 mei 2019 verzorgt de Vlaamse liturgiewetenschapper Joris Geldhof de Dominicuslezing in Rotterdam. Titel: ‘Op weg naar het Koninkrijk. Over liturgie in kerk en wereld van morgen’.

Leestijd 3 min

15 Maart 2019

Studiedag Grens en geest

Op 12 april organiseert het Titus Brandsma Instituut in de vernieuwde kapel van het Berchmanianum in Nijmegen een studiedag met o.a. DSTS-onderzoekers Ellen van Stichel en Jan Jorrit Hasselaar, die spreken over ‘De Geest in een geel hesje’.

Leestijd 1 min

14 Maart 2019

Schrijf je in voor Resurrexit

Zoals elk jaar nodigt de dominicaanse familie in België u uit om de reeks Resurrexit te volgen tijdens de Paastijd. Van 21 april tot 9 juni kun je dagelijks twee video’s – een in het Frans, een in het Nederlands – per mail aangeboden krijgen.

Leestijd 1 min

11 Maart 2019

'Dominicanen wijzen de weg'

‘De preken hebben een aangename mix van eigentijdsheid en traditie.’ Tjerk de Reus schreef op 2 maart in het Friesch Dagblad een uitgebreide recensie van het Zwolse prekenboek ‘Zijn leven gegeven’.

Leestijd 2 min

07 Maart 2019

Opbouwwerker bij Huis van Dominicus Utrecht

Sinds enkele jaren wordt er in de stad Utrecht gewerkt aan een nieuw project onder de naam Huis van Dominicus. Hermen van Dorp is nu aangesteld als coördinator / opbouwwerker.