Leestijd 2 min

12 November 2019

Guus Bary erelid bij kerkhistorische vereniging

Hij is al een leven lang betrokken bij de dominicanen en is een kenner van de geschiedenis van de Orde der Predikers. Nu is Guus Bary benoemd tot erelid van de Vereniging voor Nederlandse Kerkgeschiedenis.

Leestijd 2 min

08 November 2019

Novicen bij de dominicanessen

Donderdag 7 november begonnen twee vrouwen aan een noviciaat bij de dominicanessen van Neerbosch. De laatste keer dat een vrouw intrad was in 1997.

Leestijd 2 min

07 November 2019

Heiligverklaring Bartholomeus van de Martelaren

Op 10 november is tijdens een eucharistieviering in het Portugese Braga de 16e eeuwse dominicaan Bartholomeus van de Martelaren ingeschreven in het register van heiligen.

Leestijd 2 min

06 November 2019

Jubileumconcert Aquinokoor Zwolle

Op 23 november om 20.15u geeft het Aquinokoor in Zwolle een jubileumconcert vanwege het 40-jarig bestaan.

Leestijd 2 min

04 November 2019

Sluiting stiltecafé Adem Inn

Stiltecafé Adem Inn sluit na 22 december de deuren. Daarmee komt een einde aan een bijzonder dominicaans experiment in Rotterdam.

Leestijd 1 min

01 November 2019

Hoor de stilte in Huissen

‘Lekker Stil’ is een nieuwe podcast serie over de stilte, gemaakt door reli-ondernemer Anne Stael. Zij maakt niet alleen interviews, maar neemt ook de stilte op. En die klinkt overal anders.

Leestijd 3 min

29 Oktober 2019

Professies voor jubilerende DLN

Zondag 27 oktober deden twee nieuwe leden professie als lekendominicaan, één bekrachtigde haar professie en één stapte over van de Vlaamse leken. Op deze dag werd ook het 20-jarig bestaan van de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland gevierd.

Leestijd 2 min

28 Oktober 2019

Allerzielen: omzien naar de onzen

Op Allerzielen worden de overledenen van het afgelopen jaar herdacht, en de anderen in stilte. Hier vindt u de namen en gezichten van overledenen uit de dominicaanse familie.

Leestijd 1 min

27 Oktober 2019

Cabaretiers en andere Predikers op Geestdrift

Op het Utrechtse Geestdrift Festival op 9 november is de helft van de voorstelling Cabaretiers en andere Predikers te zien.

Leestijd 1 min

26 Oktober 2019

'Rosa leeft in Sittard'

Op zaterdag 2 november om 19:30 uur wordt in de St.-Petruskerk (grote kerk) van Sittard het wonderlijke verhaal van Sint Rosa (de Lima) verteld. Zij was een dominicanes en de eerste heilige van Amerika – en is de beschermster van Sittard.

Leestijd 2 min

25 Oktober 2019

Necrologie van de Nederlandse dominicanen

Dominicanen noemen hun overleden broeders elk jaar op hun sterfdag, in het koorgebed. Deze necrologie bevat de namen en sterfdata van 1965-2019.

Leestijd 1 min

22 Oktober 2019

De psalmen - drie avonden in Rotterdam

LET OP, LOCATIE GEWIJZIGD – Drie dinsdagavonden in november en december, met zr. Baptiste Tuin o.p. en José van der Torre o.p., in Rotterdam.

Leestijd 4 min

22 Oktober 2019

Herinneringen aan Jan Nieuwenhuis

We laten sporen na in elkaars levens. In de aanloop naar Allerzielen een bloemlezing uit de Amsterdamse Dominicuskerk met herinneringen aan Jan Nieuwenhuis, die op 24 augustus overleed.

Leestijd 2 min

17 Oktober 2019

Boekpresentatie 'Drijf-veer. De angst voorbij'

Het derde boek van dominicanes Holkje van der Veer wordt op zaterdag 23 november in het klooster van Huissen gepresenteerd. Wees welkom!

Leestijd 5 min

16 Oktober 2019

De vele gezichten van het kwaad - lezingen

Nieuwe reeks lezingen van het Albertinumgenootschap in Nijmegen, op vier donderdagavonden in november, in de Dominicuskerk.

Leestijd 8 min

10 Oktober 2019

Viering professie lekendominicanen in Huissen

Twee nieuwe leden van de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland doen professie, één bekrachtigt haar professie en één maakt een overstap vanuit Vlaanderen. Maak kennis met hen en kom meevieren op zondagmiddag 27 oktober.

Leestijd 4 min

09 Oktober 2019

TGL over vergeving

Het nieuwe nummer van het Vlaams-Nederlandse tijdschrift TGL heet ‘Een onvoorwaardelijk nieuw begin. Over vergeving en haar kansen’.  

Leestijd 2 min

08 Oktober 2019

Symposium 'Water in Times of Climate Change'

Op 6 en 7 november is het DSTS een van de organisatoren van een gratis symposium over water, met ‘groene’ patriarch Bartholomeüs en kardinaal Turkson, opsteller van de encycliek Laudato Si’.