Leestijd 2 min

24 Februari 2020

‘In Nederland leef ik, maar zonder mijn ziel’

Rodaan Al Galidi schreef een boek over de vierkante kilometer in Zwolle waar hij een nieuw bestaan opbouwde. Het dominicanenklooster was daar belangrijk in. Op 23 april staat het boek er centraal.

Leestijd 1 min

21 Februari 2020

Rede Stephan van Erp

Op 4 juni houdt theoloog en lekendominicaan Stephan van Erp zijn inaugurele rede bij het aanvaarden van de Schillebeeckx-leerstoel.

Leestijd 1 min

20 Februari 2020

Nieuw bestuur lekendominicanen

De algemene ledenvergadering van de dominicaanse lekengemeenschap herkoos op 15 februari Anneke Grunder als voorzitter. Gerard van Etten, André van Montfort en Yvon Westhuis zijn bestuursleden.

Leestijd 1 min

17 Februari 2020

Tijdelijke professie Francis Amponsah

Op 16 februari legde Francis Amponsah (35) in Berg en Dal zijn tijdelijke professie af, in handen van Kees Keijsper o.p.

Leestijd 1 min

12 Februari 2020

Programma Plein van Siena Amsterdam

Plein van Siena Amsterdam is een klein dominicaans centrum voor spiritualiteit en ontmoeting. Bekijk hier het programma van het voorjaar van 2020.

Leestijd 2 min

07 Februari 2020

Jonge hemelbestormers over inkeer en ommekeer

In het Huis van Dominicus in Utrecht vindt op 27 februari de tweede editie van Jonge Hemelbestormers plaats: gesprekken met jonge theologen over hun inspiratie, roeping, verlangen en ambitie. 

Leestijd 2 min

06 Februari 2020

Dominicaanse studiedag op 28 maart

De jaarlijkse dominicaanse studiedag gaat dit jaar over levensloop en spiritualiteit, met een inleiding van hoogleraar theologie en kersverse Vlaamse lekendominicaan Stephan van Erp.

Leestijd 2 min

04 Februari 2020

Ophef over concert in klooster Zwolle

Het Dominicanenklooster Zwolle is even middelpunt van een mediastormpje na het bericht dat zangeres Anneke van Giersbergen niet welkom zou zijn. ‘Het tegendeel is waar.’

Leestijd 3 min

29 Januari 2020

Studiedag Vlaamse en Nederlandse leken

Op zaterdag 25 april is in de Sint Pauluskerk in Antwerpen een eerste gezamenlijke studiedag georganiseerd door Nederlandse en Vlaamse lekendominicanen. Over vrijheid en zorgeloosheid als gevolg van verbondenheid met God.

Leestijd 4 min

28 Januari 2020

Lezingenserie over waarden en tradities, in Nijmegen

Bisschop Gerard de Korte en dominicanes Joy van der Werf zijn twee van de vier sprekers in de nieuwe serie lezingen van het Nijmeegse Albertinumgenootschap, over waarden en tradities in christelijke context.

Leestijd 1 min

23 Januari 2020

Bijbelconferentie in Jeruzalem

Broeder Augustinus Aerssens nam begin januari deel aan het symposium ‘Bible in Jerusalem’ aan de École Biblique. Op de website dominicanen010.nl staat een verslag.

Leestijd 1 min

22 Januari 2020

Massale belangstelling voor toekomst Huize Bijdorp

Meepraten over de toekomst van Huize Bijdorp, in de volksmond ‘Het Klooster’ genoemd, trok op 14 januari enkele honderden belangstellenden. Dat meldt de Voorschotense krant.

Leestijd 3 min

20 Januari 2020

Even voorstellen: Huis van Dominicus

In Utrecht is een nieuwe loot aan de dominicaanse stam in blad geraakt: het Huis van Dominicus. ‘Wij staan aan het front van de vraag: wat in deze tijd kerk?’

Leestijd 1 min

14 Januari 2020

Kloosterkoopjes voor vluchtelingen

De communiteit van Zwolle overhandigde maandag 13 januari een cheque van 3500 euro aan Renske Boetje van de Stichting Vluchteling. Het is de opbrengst van het drukbezochte evenement Kloosterkoopjes, eind oktober.

Leestijd 2 min

08 Januari 2020

Vespers en Verder - in Zwolle

De Kloosterhof en de lekendominicanen uit de regio Zwolle beginnen een nieuw initiatief: samen eten, vieren en praten onder de titel ‘Vesper en Verder’. Op 7 februari is de primeur.

Leestijd 1 min

07 Januari 2020

Opknapbeurt voor muur om Huissen

De muur die een groot deel van het Dominicanenklooster in Huissen omringt, krijgt een opknapbeurt. Dat meldde de Gelderlander.

Leestijd 2 min

03 Januari 2020

Leny Beemer bij de dominicaanse ontmoetingen

In Utrecht is het Huis van Dominicus in opbouw. Daar komt lekendominicaan Leny Beemer over vertellen op 7 februari bij de Dominicaanse Ontmoetingen in Rotterdam. Wees welkom!

Leestijd 1 min

01 Januari 2020

Terugblik op een veelbewogen jaar in Rotterdam

Het jaar 2019 was het eerste volledige jaar van de nieuwe communiteit van de dominicanen in Rotterdam. Op de website van de communiteit is een uitgebreid overzicht te lezen en hieronder een flitsende samenvatting in beeld en geluid.