Leestijd 2 min

28 September 2021

Bestel met korting: 'Leven in volheid'

In december verschijnt de vertaling van het laatste, bijzondere boek van Timothy Radcliffe o.p.: ‘Leven in volheid. Een christelijke verbeelding’. Wie het boek voor 1 november bestelt, krijgt korting!

Leestijd 1 min

27 September 2021

Einde Witte Kerk-parochie in zicht

Op 30 juni 2022 houdt de parochie Onze-Lieve-Vrouw-Ten-Hemel-Opgenomen in Schilde-Bergen (België) op te bestaan. De markante Witte Kerk langs de Turnhoutsebaan wordt ontwijd. Dat meldt de Belgische krant het Nieuwsblad.

Leestijd 1 min

19 September 2021

Twee Nederlandse novicen ingekleed

In Cambridge, Engeland, begonnen op 18 september twee Nederlandse mannen aan hun noviciaat als dominicaan. Ze werden ingekleed, zoals dat heet, voortaan mogen ze het habijt dragen.

Leestijd 2 min

19 September 2021

Plechtige professie Stefan Ansinger

Zaterdag 18 september deed Stefan Ansinger plechtige professie in de Orde der Predikers. Een verslag in tekst en beeld.

Leestijd 2 min

16 September 2021

Boeksignalement: 'Verlost van onzin'

‘Verlost van onzin’ is de autobiografie van islamitisch filosoof Al-Ghazali (1058-1111), vertaald en ingeleid door Gerko Tempelman en Cornelis van Lit.

Leestijd 1 min

15 September 2021

Programma Plein van Siena Amsterdam

Het dominicaanse project Plein van Siena is een plek van ontmoeting en uitzicht op een toekomst van vrede. Bekijk hier het programma voor de komende tijd.

Leestijd 4 min

13 September 2021

Terugblik op kapittel van de broeders

Alles is in verandering in de Nederlandse provincie van de dominicanen, die halverwege volgend jaar fuseert met de Belgische provincie. Het laatste kapittel, zondag afgesloten in Huissen, verliep broederlijk en constructief.

Leestijd 1 min

11 September 2021

Kapittel kiest laatste provinciaal bestuur

René Dinklo is herkozen als provinciaal van de Nederlandse dominicanen, tijdens hun laatste kapittel. Ook kozen zij vijf medebestuurders.

Leestijd 2 min

10 September 2021

Overeenstemming over verkoop klooster Zwolle

Kort voor het begin van het kapittel van de dominicanen is overeenstemming bereikt over de verkoop van het Dominicanenklooster Zwolle, waarschijnlijk per 1 januari 2022.

Leestijd 1 min

09 September 2021

Kapittel stemt in met fusie met België

Het kapittel van de Nederlandse dominicanen stemde vanmorgen met algemene stemmen in met de voorgenomen fusie met de Belgische provincie.

Leestijd 1 min

07 September 2021

Broeders bij 'How it's Done' op RTLZ

Het tv-programma ‘How It’s Done’ maakt ‘inspirerende ondernemersverhalen’ voor de zender RTL Z. Op zaterdag 4 september was er een item te zien over de broeders in Rotterdam. Hier terug te zien.

Leestijd 6 min

03 September 2021

De Begijnen en Meister Eckhart

Wie zich, zoals zr. Marga Zwiggelaar o.p., bezighoudt met de laatmiddeleeuwse predikheer Meister Eckhart (1260-1327), stuit vroeger of later op de begijnen. Een kleine inleiding.

Leestijd 3 min

01 September 2021

Laatste kapittel van de Nederlandse dominicanen

Van 8 tot 12 september houden de broeders dominicanen hun vierjaarlijkse kapittel. Het is het laatste van de Nederlandse provincie, die sinds 1515 bestaat. Een vooruitblik.

Leestijd 3 min

31 Augustus 2021

Festival dominicaanse kunst in Estland

Van 1 tot 5 september vindt een bijeenkomst plaats van dominicaanse kunstenaars in Tallinn, Estland. Een aantal bijeenkomsten is per zoom en YouTube te volgen.

Leestijd 2 min

28 Augustus 2021

Rosa de Lima 350 jaar heilig

Dit jaar is het precies 350 jaar geleden dat lekendominicanes Rosa de Lima in 1671 werd heiligverklaard. Dat wordt gevierd in Sittard, de stad die door haar beschermd werd bij een epidemie.

Leestijd 2 min

24 Augustus 2021

Beeldenstormen bij de Kloosterexperience

Drie dominicanessen en een dominicaan waren actief bij de Kloosterexperience, een ontspannen jongerenfestival in de voormalige abdij Nieuw Sion in Diepenveen.

Leestijd 1 min

22 Augustus 2021

Nieuwe pastoraal werker in Zwolle

Per 1 november komt Josephine van Pampus als pastoraal werker voor 24 uur per week in dienst van het Dominicanenklooster in Zwolle.

Leestijd 3 min

16 Augustus 2021

Songs for Mary: artiesten in het Zwolse klooster

Wat gebeurt er als twee artiesten zich drie dagen terugtrekken in de rust van een klooster? Vinden ze connectie met de broeders die er wonen of praten ze volkomen langs elkaar heen? Kom hun ervaringen en werk beluisteren in een intiem optreden in de bijzondere kerk van het Dominicanenklooster Zwolle.