Wekelijks Wereldwake in Utrecht

edere vrijdagmorgen om 10.00 uur luidt de kerkklok voor een korte wake achterin de Dominicuskerk in de Utrechtse wijk Oog in Al. De wake is een vorm van samen stilstaan bij de situatie in de wereld.

Op het kerkplein kondigen twee spandoeken de wake aan. De deuren blijven wagenwijd open, koud of niet. Iedereen is welkom om even of de hele bijeenkomst mee te doen.

Er is een boek om intenties of gedachten in te schrijven. Rondom een afbeelding van de wereld worden lichtjes aangestoken. We luisteren naar muziek en naar enkele teksten en gebeden. Zo willen wij uitdrukken dat de situatie in de wereld ons allemaal aangaat en dat we ons verbonden weten met alle vluchtelingen, waar dan ook.

Aansluitend is er koffie.

De wekelijkse wakes worden georganiseerd vanuit de Dominicus geloofsgemeenschap en een groep dominicaans betrokken mensen uit Utrecht, die zich aan het ontwikkelen zijn tot de Andreascommuniteit.

Met name zijn uitgenodigd cliënten van de SNDVU (Stichting Noodopvang Daklozen en Vluchtelingen Utrecht), die op dinsdagmorgen spreekuur heeft in de kerk, en mensen uit het AZC dat in de wijk ligt. Ook vluchtelingen, die momenteel op het Kanaleneiland zijn gehuisvest, zijn zeer welkom.

wereldwake