Maandelijkse zenavonden in Rotterdam

ie ben ik, als ik niet ben, wie ik denk te zijn?’ U kunt elke eerste maandag van de maand stil zitten en stil lopen, in Het Steiger, hartje Rotterdam, bij het Leerhuis Spiritualiteit. Kennismaken?  

Zenmeditatie komt voort uit de Boeddhistische traditie en wordt zowel door christenen als niet-gebonden kerkmensen beoefend. Stilte, het ‘niet iets doen’ is waardevol in ons drukke bestaan.

‘Temidden van de stilte werd er in mijn binnenste een geheim woord gesproken’, aldus Meister Eckhart, christelijk mysticus, die leefde in de dertiende eeuw.

Zenmeditatie is een objectloze meditatie: er is geen object buiten ons, waar we ons op richten, zoals bijvoorbeeld een kaars, bloemen, een tekst of een afbeelding. Er is slechts het steeds weer opnieuw volgen van onze ademhaling en door onze aandacht naar binnen te richten, kom je in verbinding met je lichaam, je geest, je leven. We zitten en lopen in stilte. Na afloop kun je in stilte vertrekken of is er thee voor wie behoefte heeft aan kort napraten. Zitmatten en meditatiebankjes zijn aanwezig. Heb je een eigen kussen of bankje, wil je dat dan meebrengen? Koorbanken zijn zonodig ook aanwezig.

Na afloop van de meditatie is een persoonlijk gesprek (dokusan) met de leraar mogelijk. Je kunt dat voorafgaande aan, of direct na afloop van de meditatie vragen.

José van der Torre o.p.

Begeleiding: Elsbeth Wolf, zenleraar in de Maha Karuna Ch’an en José van der Torre o.p.

Locatie: Citykerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam

Aanmelden verplicht! via: info@leerhuisspiritualiteit.nl of 06-83088572

Data: Elke eerste maandag van de maand. Voorlopig 2 september, 7 oktober, 4 november, 2 december. Van 20.00 tot 21.00 uur

De zaal is om 19.30 uur klaar voor wie al wil gaan ‘zitten’.
Probeer rond 19.45 uur aanwezig te zijn.
Als je te laat bent, is dat erg storend voor de anderen!

Donatie: €5,00

Alleen voor mensen die bekend zijn met Zen.