08 Februari 2024

Amsterdam: viering rond zr Ascensión Nicol y Goñi

Ga naar overzicht

Deel op:

p 11 maart 2024 is er om 20.00u in het Jeannete Noëlhuis Amsterdam een viering rond de Spaanse zuster Ascensión Nicol y Goñi.

Het Jeanette Noëllhuis is een leefgemeenschap  in Amsterdam Zuidoost. De levensstijl is gebaseerd op eenvoud, gastvrijheid, gebed en directe actie voor een betere samenleving. De gemeenschap is ontstaan vanuit de Catholic Workerbeweging in de Verenigde Staten.

Bij het oecumenische avondgebed op 11 maart staat de Spaanse zuster Ascensión Nicol y Goñi centraal. Zij leefde van 1868-1940 en stichtte de Misioneras Dominicas del Rosario. Bewoonster Nikki Apeldoorn woonde  in een gemeenschap van deze congregatie in Guatemala (zie het interview met Nikki en het artikel over deze heilige elders in deze Korrel Zout).

Eerder verschenen

08 februari 2024
Leestijd 2 min

Madre Ascensión Nicol y Goñi (1868-1940)

Lees meer