11 December 2023

Vredesmaand voor de Amazone

Ga naar overzicht

Deel op:

e dominicaanse Maand van de Vrede richt de aandacht van de wereldwijde Orde der Predikers dit jaar op het Amazonegebied.

Sinds 2017 viert de wereldwijde Orde der Predikers de Dominicaanse Maand van de Vrede. Elk jaar staat een land centraal waar de dominicaanse familie aanwezig is, zoals eerder bijvoorbeeld Colombia, Congo en Oekraïne. De bedoeling is het bewustzijn te vergroten over kwesties die verband houden met gerechtigheid en vrede in het land.

Dit jaar koos de Dominicaanse Internationale Commissie voor Gerechtigheid en Vrede het Amazonegebied, vanwege de vele sociale en ecologische kwesties in het gebied.

Gerard Timoner OP

In zijn brief aan de Orde schrijft magister Gerard Timoner: ‘Wij dominicanen verdedigen al 123 jaar het land, het leven en de waardigheid van de inheemse volkeren in dit deel van de Amazone. (…) We willen de Amazone als een gezamenlijke missie beschouwen.’

De dominicaanse familie van Peru heeft materiaal uitgewerkt ter bevordering van het bewustzijn, vieringen en financiële steun en de toezeggingen op basis van de vier uitdagingen. van de missies in het Amazonegebied.

Lees hier de brief van de magister. Onderaan dat artikel staat hoe u financieel kunt bijdragen.

Ga hier naar de Google Drive met materiaal over de Maand van de Vrede, in de drie talen van de Orde: Spaans, Frans en Engels.

Eerder verschenen

19 augustus 2019
Leestijd 3 min

Dominicus-zijn. Interview met de magister

Lees meer