20 November 2023

Zusters leggen geloften voor het leven af

Ga naar overzicht

Deel op:

uster Marga Zwiggelaar en zuster Catharina Al legden op zaterdag 18 november 2023 hun geloften voor het leven af in een volle kerk aan de Dennenstraat in Nijmegen.

Ten overstaan van God en een zéér volle kerk met zusters, familieleden en vrienden spraken ze hun eeuwige professie uit en verbonden ze zich voor de rest van hun leven met de congregatie Dominicanessen van de Heilige Familie.

Dominicaan Stefan Mangnus schetste in zijn preek hoe Marga en Catharina, ofschoon ze heel verschillend zijn, allebei via hun liefde voor mystieken als Catharina van Siena en Meister Eckhart een nieuwe weg vinden als dominicanes in deze tijd, studerend en werkend in het pastoraat. De preek is hier te lezen.

0108

Met de eeuwige professie is de doorstart van de dominicanessen, vier jaar geleden begonnen, bestendigd. De laatste keer dat er een eeuwige professie werd gevierd was ruim twintig jaar geleden. Inmiddels zijn er alweer drie nieuwe zusters in opleiding.

Zusters Marga en Catharina willen graag iedereen bedanken die dit mooie en belangrijke moment in hun leven hebben willen mee vieren, hetzij door hun aanwezigheid in de kerk, hetzij door in gebed en gedachten op afstand verbonden te zijn.

Als predikzusters gaan ze nu verder met hun dominicaanse missie: ‘contemplare et contemplata aliis tradere’, Gods liefde zoeken en delen in kerk en samenleving.

Foto’s: Ramon Mangold

(Voel je je ook aangetrokken tot een leven in onze kloosterorde, als zuster, broeder of leek? Zie www.dominicanen.nl/roeping/)

Eerder verschenen

07 juni 2023
Leestijd 1 min

Nieuwsbrief nieuwe dominicanessen

Lees meer