08 November 2023

Weest waakzaam!

Ga naar overzicht

Deel op:

Het is essentieel om regelmatig de staat van onze geestelijke reserves te controleren.’

Kiran Joy OP

Wat gebeurt er als de olie opraakt? Het geleidelijke verval van ons christelijke leven is vaak als een langzaam lek, dat ontstaat doordat we geleend geloof en geleende gaven gebruiken in plaats van ze zelf te bezitten.

De wijze bruidsmeisjes maakten de balans op van hun bronnen en wij zouden hetzelfde moeten doen. Het is essentieel om regelmatig de staat van onze geestelijke reserves te controleren, om er zeker van te zijn dat we het duurzame geloof, de voorzichtigheid en de hoopvolheid bezitten die nodig zijn voor de uitdagingen die het leven kan bieden.

Gebruiken en koesteren we deze gaven actief, of hebben we ze alleen maar geleend en laten we ze liggen tot we ze nodig hebben?

De recente storm is een waardevolle les in onvoorbereidheid en herinnert ons eraan dat we altijd op geleende tijd leven.

Uit de preeksuggestie van preekvandeweek.be door de Indiase dominicaan Kiran Joy, uit Antwerpen. Lees hier de hele tekst.