04 November 2023

Voorbij het beeld - Erik Galle en Erik Borgman

Ga naar overzicht

Deel op:

aar aanleiding van het verschijnen van Voorbij het beeld – aanzetten om God te bevrijden gaat hoogleraar theoloog en lekendominicaan Erik Borgman in gesprek met auteur Erik Galle. Een filmpje.

Erik en Erik vinden elkaar in hun kijk op gebed en omgaan met beelden. Ze blijken langs verschillende wegen dezelfde ervaringen te hebben opgedaan.

Wordt in onze tijd een beeld belangrijker dan de werkelijkheid? In plaats van iemand te vertellen over wat we gezien hebben, sturen we een foto of een filmpje door. Waarom doen we dat? Erik Galle gaat op zoek naar de impact van de beeldcultuur op onze manier van leven. Hij vraagt zich af wat een beeld eigenlijk is en laat zien hoe onmisbaar beelden zijn voor ons als mens.

Dit boek zet daarna bewust nog een stap verder en begeeft zich op weg naar God voorbij het beeld. De God die dan tevoorschijn treedt, is heel verrassend. Hij blijkt een en al toenadering te zijn… en veel meer nog.

Eerder verschenen