17 November 2023

‘Dat ik in God geloof, betekent niet dat ik anders ben’

Ga naar overzicht

Deel op:

oor het eerst in een generatie doen twee dominicanessen zaterdag hun eeuwige professie. Katholiek Nieuwsblad maakte een portret van zusters Marga en Catharina.

Twee zusters dominicanessen gaan zaterdag hun eeuwige professie doen. Dat is bijzonder: het is ongeveer een generatie geleden dat een zuster zich voor het leven verbond aan de dominicanessen van de Heilige Familie in Nijmegen. ‘Mensen hebben een beeld van ons zoals dat vaak in een film wordt geschetst.’

In aanloop naar deze belangrijke stap verlieten zuster Marga Zwiggelaar (60) en Catharina Al (47) eind oktober het noviciaatshuis aan de Dennestraat in Nijmegen. Samen met de 34-jarige zuster Nadia Kroon – ze deed een jaar geleden haar eerste professie – wonen de zusters sinds kort in de voormalige pastorie van de Lourdeskerk in Nijmegen.

Eerder verschenen

08 november 2023
Leestijd 1 min

Novicen en nieuw huis voor dominicanessen

Lees meer