24 Oktober 2023

Livestream Synodecafé

Ga naar overzicht

Deel op:

oensdag 25 oktober 2023 om 16.00u vindt het tweede Synode-Café plaats, dat te volgen is via een livestream, hieronder te volgen of terug te kijken. U wordt er bijgepraat over het synodaal proces.

Daan Savert en dominicanes Nadia Kroon ontvangen in theatercafé De Leeuw in Arnhem diverse gasten en spreken met hen over alles wat er speelt rondom de synode over de vernieuwing van de rooms-katholieke kerk. De synodebijeenkomst in Rome duurt tot 27 oktober.  

De twee dertigers Daan Savert en Nadia Kroon zijn allebei theoloog en nieuwsgierig naar deze wereldwijde vernieuwingsbeweging in de rooms-katholieke kerk.

Hier kunt u live kijken of later terugkijken.

Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, duidt het actuele nieuws van de synodebijeenkomst die momenteel plaatsvindt in Rome.

Ramon Roks, is werkzaam in de parochie in Wijchen. Met jongeren uit de parochie nam hij deel aan de TOGETHER-reis naar Rome en hij maakt de parochianen vertrouwd met het synodaal proces.

De Rotterdamse dominicaan Richard Steenvoorde vertelt over de verrassende resultaten van de synodale gesprekken met studenten van de internationale studentenparochie.

De laatste gast is Janneke van Zelst. Zowel beroepsmatig als in de kerk wil zij bijdrage aan betekenisvolle vernieuwingen. Enige jaren geleden ontdekte ze het katholieke geloof opnieuw en sindsdien groeit haar kerkelijke betrokkenheid. Welke kansen ziet zij voor het vervolg van de synode?

Luisterend op weg
Het Synode Café is een initiatief van ‘Luisterend op weg’, een gezamenlijk project van het bisdom van Den Bosch, de Konferentie Nederlandse Religieuzen en het Netwerk Katholieke Vrouwen.

Meekijken kan via www.luisterendopweg.nl of www.bisdomdenbosch.nl of www.knr.nl of www.nkv.online

Synode cafe 25 oktober 2023

Eerder verschenen