03 Oktober 2023

Kloostercollege 'De beste helft'

Ga naar overzicht

Deel op:

et idee voor het boek 'De beste helft’ ontstond ooit in Zwolle. Op 7 november vertelt Arjan Broers over wijsheid in een kloostercollege.

Wat wil je later worden? Die vraag krijg je vaak als kind. Maar er komt een moment dat je iets of iemand bent geworden. En dan moet je nog een poos.

Vroeger of later lopen mensen tegen de grenzen op van wat ze zijn geworden. Burnout, een relatiecrisis, de dood van een geliefd mens of een opkomend gevoel van verveling. Is dit alles? Dan begint de tweede helft van je leven. De beste helft, noemt Arjan Broers het, ‘of in ieder geval de helft waar het echt om gaat’.

Hij schreef er het boek De beste helft over. Het idee ervoor ontstond tijdens een kloostercollege in, jawel, het Zwolse Dominicanenklooster. Een mooie gelegenheid om terug te komen dus!

Eerlijk, lichtvoetig en met humor verleidt dit boek je om zelf op onderzoek te gaan naar wat jij in je leven te doen hebt. Hoe je kunt oefenen aandachtig te zijn, je schaduwwerk te doen en uit te reiken met wat je te geven hebt.

Dat onderzoek gaat niet alleen over jou. We leven in een tijd waarin er nog nooit zoveel mensen zo gezond zo oud geworden zijn. En ook is het een tijd waarin we zien dat onze manier van leven niet duurzaam is voor het leven om ons heen en voor de mensen die na ons komen.

In het kloostercollege neemt Arjan je alvast mee het boek in, en zet je alvast tot onderzoek aan. Daarvoor hoef je trouwens niet oud te zijn, want misschien geldt: ‘Jong geleerd…’

Eerder verschenen

10 mei 2023
Leestijd 3 min

Boek: De beste helft

Lees meer