18 September 2023

'The Crack' in reprise

Ga naar overzicht

Deel op:

pnieuw klinkt in de Dominicanenkerk Zwolle het muziekstuk 'The Crack’ Kris Oelbrandt: muziek en meditatie over helende verzoening. Op 24 september.

Kris Oelbrandt (foto Ina Vrinsse)

De monumentale Dominicanenkerk in Zwolle vormt op zondagavond 24 september het decor voor een bijzondere ervaring: een klein ensemble speelt meditatieve muziek van componist en ex-trappist Kris Oelbrandt, afgewisseld door verdiepende gesproken meditaties.

Oelbrandts modern klassieke muziek is uiterst verstild en bedachtzaam, en wordt duidelijk nog beïnvloed door zijn verleden als monnik en jarenlange ervaring met zen-meditatie.

Wederom zal zijn compositie The Crack gespeeld worden. Het stuk was vorig jaar ook al eens te horen en kon op grote waardering van het publiek rekenen.

Daarnaast speelt het Oneiros Ensemble het meeslepende Kol Nidrei van Max Bruch. In beide werken speelt ‘verzoening’ een centrale rol: duidelijk hoorbaar is het proces van schuldgevoel naar bevrijdende, helende verzoening.

Eerder verschenen

24 april 2023
Leestijd 1 min

‘Componeren is voor mij mediteren’

Lees meer

De muziek wordt afgewisseld met gesproken meditaties van de hand van Desmond Tutu en zijn dochter Mpho Tutu. De teksten getuigen van hun enorme kennis en diepe wijsheid, opgedaan in onderzoek en het werk, onder meer met de Zuid-Afrikaanse Waarheids- en Verzoeningscommissie. De teksten en muziek doen samen een krachtig appèl op de helende kracht van openhartigheid, kwetsbaarheid en medemenselijkheid.

Tickets à €10 (drankje na afloop inbegrepen) zijn zowel aan de kerkdeur verkrijgbaar als via www.dominicanenzwolle.nl. Aanvang is om 20.00, Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat, Zwolle.

the crack oelbrandt zwolle

Eerder verschenen