22 September 2023

Richard Steenvoorde bij ATT-symposium

Ga naar overzicht

Deel op:

lk najaar organiseren de Adelbertvereniging, het Thijmgenootschap en de Stichting Thomas More een symposium om een actueel onderwerp vanuit katholiek perspectief uit te diepen. Dit jaar op 18 november in Den Bosch.

Richard Steenvoorde OP (foto Ramon Mangold)

Solidariteit in de 21e eeuw is het thema van dit jaar. Want niemand kan doof blijven voor de roep van de planeet en de schreeuw van de mensheid. Meer dan ooit zal solidariteit het dwingende reguleringsmechanisme moeten worden voor de aarde waar we met z’n allen leven.

Solidariteit gaat verder dan je eigen leefomgeving en landsgrenzen. Niet voor niets stuurt paus Franciscus jonge mensen aan om nieuwe economische modellen te beproeven. Zijn initiatief Economy of Francesco is geïnspireerd op het solidariteitsdenken van zijn naamgenoot, Franciscus van Assisi.

Niet alleen van jongeren, maar van alle generaties wordt de durf gevraagd gevestigde structuren te doorbreken, nieuw beleid te initiëren, macht en geld te delen.

Sprekers tijdens het symposium zijn econoom Annette Pelkmans-Balaoing, associate professor Trade and Economic Development en  jurist en theoloog en dominicaan Richard Steenvoorde. Een panel van jonge mensen zal met de sprekers en de zaal in gesprek gaan.

’s-Hertogenbosch, zaterdag 18 november 2023

Locatie: Grote Kerk, Kerkstraat 20
Tijd: 14.00 tot 17.30 uur
Kosten: € 30 (studenten € 10)

Opgeven: klik hier

Holkje ATT Symposium

In 2015 was dominicanes Holkje van der Veer bij het symposium, toen in Utrecht.