01 September 2023

Petrus, onvolmaakte sleutelbewaarder

Ga naar overzicht

Deel op:

Accepteer je leven met de stoutmoedigheid van onvolledigheid.’

Ineke van Cuijk OP

Wie zijn voor ons sleutelbewaarders? Je hoeft niet een apostel of een paus te zijn.

Ik hoop dat een ieder hier voor zichzelf een ‘eigen’ sleutelbewaarder kan zien, kan vinden. Iemand die je moed en vertrouwen geeft. Die luistert met aandacht en tijd voor je vrijmaakt zodat je zelf weer deuren kunt openen, die jou een sleutel aanreikt.

Dat wij bij elkaar de ervaring opdoen dat in ieder mens een deur zit tot een innerlijke ruimte waar het grote geheim van God tot leven kan komen. En het is onze opdracht, die Jezus ons vandaag geeft om als persoon en als geloofsgemeenschap deze ruimte vrij te houden en altijd mogelijkheden te zoeken om die deur te openen.

Petrus kan ons daarin een voorbeeld zijn – hij laat zien dat je niet volmaakt hoeft te zijn: accepteer je leven met de stoutmoedigheid van onvolledigheid.

Uit de overweging van lekendominicaan Ineke van Cuijk in de kloosterkapel van Huissen, 27 augustus 2023. Klik hier voor de hele tekst.