16 September 2023

Pater Pire – Kloostercollege in Utrecht

Ga naar overzicht

Deel op:

e Waalse dominicaan Dominique Pire kreeg in 1958 de Nobelprijs voor de vrede. De Nederlandse lekendominicaan Dorry de Beijer geeft een kloostercollege in Utrecht: kom ook studeren, bidden, eten en praten!

Dorry de Beijer o.p.

Lekendominicaan Dorry de Beijer heeft zich verdiept in het leven van de Waalse dominicaan Dominique (Georges) Pire. Hij studeerde theologie, politicologie en sociale wetenschappen in Leuven. Daarna deed hij sociaal werk onder kansarme gezinnen in Huy en omgeving.

Na de Tweede Wereldoorlog, waarin hij actief was in het verzet, zette hij zich met hart en ziel in voor de vele displaced persons in Europa. Hij wilde niet alleen hun materiële nood lenigen, maar hun ook het gevoel geven gezien te worden en van belang te zijn. Voor dit werk ontving hij in 1958 de Nobelprijs van de Vrede.

Dorry de Beijer gaat in op de betekenis van Pire’s levenswerk en verbindt dat met haar eigen betrokkenheid bij vluchtelingen, momenteel als bestuurslid van het Wereldvrouwenhuis Mariam van Nijmegen.

Kom samen studeren, praten, bidden en eten. De ontvangst is om 15.30 uur en het programma eindigt met de dagelijkse vespers.

Plaats: Huis van Dominicus, Palestrinastraat 1, Utrecht
Datum en tijd: vrijdag 27 oktober, 15.30-19.00 uur
Kosten: € 17,50
Aanmelden: info@huisvandominicus.nl

Eerder verschenen

10 maart 2021
Leestijd 2 min

Georges Pire (1910-1969)

Lees meer