06 September 2023

Drie synodeavonden in Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

p drie woensdagavonden gaan dominicanen Richard Steenvoorde en Stefan Mangnus dit najaar in gesprek over wat het betekent een synodale kerk te zijn. In de Eendrachtskapel in Rotterdam.

Stefan Mangnus (rechts) en Richard Steenvoorde (foto uit 2018).

Dit najaar gaat het synodale gesprek verder in Rome, maar ook in de Rotterdamse Eendrachtskapel. Tijdens drie woensdagavondsessies gaan broeder Richard Steenvoorde OP en broeder Stefan Mangnus OP het gesprek aan over wat het betekent om een synodale kerk te zijn en wat het belang is van de Heilige Geest in het synodale proces.

In de laatste bijeenkomst wordt gelegenheid geboden om met de groep de synodale gespreksmethode te oefenen. Deze sessies maken deel uit van de voorbereidingen om de gemeenschap van de Eendrachtskapel klaar te maken voor de synodale raadpleging in 2024.

De data zijn: 20 september 2023, 27 september 2023 en 4 oktober 2023; steeds op woensdag en de aanvang is 19.30 uur.

Het internationaal studentenpastoraat in de Eendrachtskapel is deel van de missie van de dominicanen in Rotterdam. Klik hier voor hun programma.

NB: Omdat de Eendrachtskapel de thuisbasis is van de internationale studentengemeenschap in Rotterdam waar ook veel expats komen, is de voertaal Engels.

Eerder verschenen

08 augustus 2023
Leestijd 2 min

Synodecafé in Arnhem

Lees meer