23 Augustus 2023

Webinar over Giordano Bruno

Ga naar overzicht

Deel op:

istorizon, dat geschiedkundige excursies verzorgt, organiseert op 5 september een webinar met filosoof Joyce Pijnenburg. Zij promoveert op de middeleeuwse ex-dominicaan Giordano Bruno.

Giordano Bruno (1548-1600) was een Italiaanse filosoof, priester, vrijdenker en kosmoloog. Hij begon zijn loopbaan als dominicaan, maar sympathiseerde met Erasmus (vanwege bezit van werken van Erasmus moest hij Italië ontvluchten), en later ook met Luther en Calvijn.

Vanwege zijn vrijzinnige opvattingen, onder andere over de Drie-eenheid, maar meer nog over de samenstelling van het heelal, en vanwege zijn pleidooi voor religieuze verdraagzaamheid werd hij in 1600 door de inquisitie veroordeeld tot de brandstapel.

Op dinsdagavond 5 september organiseert Historizon een webinar over Giordano Bruno. Tijdens dit webinar gaat Peter Bergwerff in gesprek met filosoof Joyce Pijnenburg over het leven en de denkbeelden van Giordano Bruno. Wat waren zijn ideeën en hoe kwam het dat hij botste met de gevestigde orde?

Joyce Pijnenburg (foto) omschrijft zichzelf op haar website als verhalenverteller, meedenker en criticus. Zij werkt aan een proefschrift over Giordano Bruno. Peter Bergwerff is journalist en reisleider.

5 september, 19.30-21.00u.
Kosten: € 4,95

Eerder verschenen

05 februari 2021
Leestijd 2 min

Giordano Bruno (1548-1600)

Lees meer