07 Augustus 2023

'Watt is afscheid?'

Ga naar overzicht

Deel op:

p mediaplatform Watt staat een podcast met Roy Clermons OP, over afscheid. 'Een persoonlijk verhaal’, zegt hij, 'gekleurd door mijn ervaringen als geestelijk verzorger en mijn verbondenheid met de orde van de dominicanen’.

Roy Clermons is geestelijk verzorger in de psychiatrie geweest, en nu in de ouderenzorg. Hij is ook lekendominicaan.

‘Als ik een dementerende vrouw terugbreng naar haar kamer, en ik zie haar foto van zestig jaar geleden, dan zie ik een iemand die midden in het leven staat. Dan denk: wow, wie is zij? Hoe was ze ooit? Want zij is zoveel meer dan die zieke vrouw die nu in een rolstoel zit.’

Watt is een mediaplatform voor de regio ‘Brainport’, Eindhoven en omgeving.

Hieronder te beluisteren.

Eerder verschenen

11 december 2022
Leestijd 1 min

Met de dood omgaan als met een geboorte

Lees meer