08 Augustus 2023

Toewijding in muziek

Ga naar overzicht

Deel op:

Waarom doet niet iedereen mee?’ NPO Klassiek-programmamaker Frank de Munnik woont vlakbij het Huis van Dominicus in Utrecht. Op Dominicusdag een opname van twee middeleeuwse gezangen op een dominicaanse melodie.

Klik om naar de podcast te gaan

NPO Klassiek-programmamaker Frank de Munnik maakte onder meer de de succesvolle podcast Bach van de dag (meer dan een miljoen downloads). In deze serie dagelijkse podcasts diept hij in korte afleveringen allerlei bijzondere muziek op uit zijn ‘wonderkamer’.

Een wonderkamer was vroeger een rariteitenkabinet waarin excentrieke verzamelaars de wonderen van natuur en cultuur bijeen brachten. Ook Frank is zo’n verzamelaar.

In deze bijdrage klinkt een kleine lofprijzing op het Huis van Dominicus in Utrecht, in de wijk waar Frank de Munnik woont, en twee middeleeuwse gezangen op dominicaanse melodie: Regina Celi Laetare en een Ave Maria, door het Ensemble Discantus (album: Nova Sonet Harmonie).

Meer weten over Dominicus?

Eerder verschenen

03 december 2019
Leestijd 4 min

Dominicaans Gregoriaans via YouTube

Lees meer