08 Augustus 2023

Synodecafé in Arnhem

Ga naar overzicht

Deel op:

ominicanes Nadia Kroon en aspirant-lekendominicaan Daan Savert ontvangen op 13 september én 25 oktober om 16.00u gasten in de foyer van het gezellige theater De Leeuw in Arnhem.

Samen met hun gasten praten ze je bij over alles wat er speelt rondom het synodaal proces in Nederland en wereldwijd.

Te gast is onder anderen Anton de Wit, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad. Hij duidt wat er tot nu toe op gang is gekomen en wat we kunnen verwachten van de synodebijeenkomst die in oktober in Rome plaatsvindt.

Jezuïet Jos Moons is onderzoeker aan de Katholieke Universiteit in Leuven, gespecialiseerd in het thema synodaliteit. Hij spreekt over het enthousiasme, maar ook over de weerstand rondom deze kerkelijke vernieuwingen.

Fokke Wouda is coördinator van de Katholieke Vereniging voor Oecumene en komt vertellen over de grote internationale Taizébijeenkomst op het Sint-Pietersplein op 30 september.

Zuster Lieve van de Vijver, trappistin van abdij Koningsoord, vertelt over het initiatief van religieuzen om te bidden voor de synode en de bundel die daarvoor speciaal is uitgebracht.

Je kunt via de livestream meekijken en reageren op het Synode Café.

Klik op de afbeelding voor de livestream

Daan Savert was dit jaar coördinator van de Laudato Sí Alliantie en Nadia Kroon is dominicanes, columnist, pastoraal werkster en werkt aan haar proefschrift. Deze twee dertigers zijn nieuwsgierig naar de ontwikkelingen van het synodaal proces en nemen ons mee langs deze nieuwe ontwikkelingen in de RK Kerk.

Wanneer: woensdag 13 september en 25 oktober 16.00 – 17.00 uur

Waar: Theater de Leeuw in Arnhem – bij te wonen via livestream.

Organisatie: Synodeproject Luisterend op Weg

Eerder verschenen

10 juli 2023
Leestijd 2 min

‘Vaart maken na Praag’

Lees meer