21 Augustus 2023

Franse dominicaan directeur Ecole Biblique

Ga naar overzicht

Deel op:

e Franse dominicaan en oud-secretaris van COMECE, Olivier Poquillon OP, is benoemd tot nieuwe directeur van de École Biblique, de door dominicanen opgerichte bekendste Bijbelschool ter wereld.

Olivier Poquillon OP

Magister van de Orde Gerard Timoner OP, die ook kanselier is van de Bijbelschool in Jeruzalem, heeft dat bekendgemaakt. Op 1 oktober volgt Olivier Poquillon zijn medebroeder Jean-Jacques Pérennès op.

De Franse dominicaan (56) werd in 1966 in Parijs geboren. Na studies burgerlijk en internationaal recht trad hij in 1994 in bij de dominicanen. In 2001 werd hij tot priester gewijd.

Daarna werkte hij bij de vertegenwoordiging van de Heilige Stoel bij de Raad van Europa in Straatsburg. Tegelijk was hij aalmoezenier voor Franse militairen die worden ingezet in de Balkan, Afrika en het Midden-Oosten.

In 2003 tot 2004 was hij docent aan de faculteit Letteren van de Universiteit van Mosul in Irak. Van 2008 tot 2013 was hij afgevaardigde van de dominicanen bij de Verenigde Naties in Genève. In 2016 werd hij secretaris-generaal van COMECE, de koepel van Europese bisschoppenconferenties.

Eerder verschenen

Vervolgens verhuisde hij naar het dominicanenklooster in Mosul, waar hij in opdracht van UNESCO werkte aan de wederopbouw van de Iraakse stad, die zwaar getroffen werd door de opkomst van Daesh. Hij was er onder meer betrokken bij de restauratie van de Onze-Lieve-Vrouw van het Uurkerk, waarbij een project werd opgezet voor ‘jobtraining’ voor lokale professionals en vaklui.

Onder zijn impuls werd bij het klooster van de dominicanen in Mosul ook een centrum voor beroepsopleidingen en activiteiten op cultureel en sociaal gebied gevestigd.

Bron: École Biblique en Kerknet

Eerder verschenen