06 Augustus 2023

Boeksignalement: 'Relucant Prophet' Albert Nolan

Ga naar overzicht

Deel op:

innen een jaar na het overlijden van de bekende Zuid-Afrikaanse theoloog, anti-apartheidsactivist en dominicaan Albert Nolan is er een boek over hem gemaakt, met bijdragen van 71 vrienden, medebroeders en -zusters, collega’s, leerlingen: 'Reluctant Prophet’.

Omslag van de Afrikaanse uitgaveHet boek is een eerbetoon aan de op 22 oktober 2022 overleden dominicaan. Onder redactie van zijn medebroeders Mike Deeb, Mark James en Philippe Denis, verschenen bij ATF Press.

De kersverse kardinaal Stephen Brislin omschreef bij de boeklancering Nolan als een groot intellectueel en academicus met een speciale gave om diepgaande gedachten te brengen op een manier die gemakkelijk te begrijpen was voor mensen. ‘Er was geen ingewikkelde taal die wat hij onderwees verhulde of verzachtte – hij was recht door zee en ter zake. Hij leefde wat hij leerde, vooral door zijn eenvoudige levensstijl. Hij was altijd aardig en zachtaardig en had een geweldig gevoel voor humor’, herinnerde Brislin zich.

In de onderstaande opname van de boekpresentatie op 1 juli, gepresenteerd door de Zuid-Afrikaanse komiek, actrice en entertainer Tumi Morake, komt onder andere dominee Frank Chikane aan het woord. Albert Nolan werkte nauw met hem samen voor een oecumenische betrokkenheid bij de bevrijding van Zuid-Afrika van de onderdrukking door de apartheid.

Het boek bestellen kan via UJ pers (Zuid-Afrika) en via ATF Press (Australië).

Eerder verschenen

18 oktober 2022
Leestijd 2 min

Albert Nolan (Zuid-Afrika) overleden

Lees meer