12 Juli 2023

Retraite in Abdij Koningshoeven

Ga naar overzicht

Deel op:

egeleid door dominicanes Regina Plat en lekendominicaan Theo Ruiter kunt u v1n 15-17 september kennismaken met de trappistenabdij Koningshoeven. Thema: religieus leven in verbondenheid met de natuur.

Zr Regina Plat OP

De trappisten van Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot beheren een groot landgoed. Op het landgoed staan de Bierbrouwerij van La Trappe, de stadskwekerij van de gemeente Tilburg, en de kaas, honing en chocolade-ateliers. Al deze bedrijven produceren op een duurzame manier.

Van vrijdag 15 september tot en met zondag 17 september biedt de Kloostertuin Rotterdam een kennismaking aan met de broeders van de Abdij.

We leven drie dagen in het ritme van de Abdij. We delen de zeven gebedstijden met de broeders. Abt Dom Isaac neemt ons op een middag mee in zijn leven als leidinggevende van een groot bedrijf en als goede rentmeester van de natuur.

Theo Ruiter (foto Ramon Mangold)

Iedereen die God wil prijzen voor zijn schepping, een goede rentmeester hoopt te worden en wil delen in de spirituele motor van de trappisten, nodigen we graag uit voor deze dagen in Abdij Koningshoeven.

Begeleiders zijn: zuster Regina Plat, dominicanes en Theo Ruiter, lekendominicaan

Het thema luidt: Religieus leven in verbondenheid met de natuur.

De verblijfskosten kosten bedragen € 110,- en betaalt u per pin aan de gastenbroeder.

Aanmelden voor deze Abdijdagen door een mail te sturen met uw naam en contactgegevens aan: info@kloostertuinrotterdam.nlDe inschrijving sluit op 31 augustus.

Voor vragen en praktische informatie: info@kloostertuinrotterdam.nl

Trouw heeft een artikel gewijd aan Dom Isaac en zijn visie op natuur en schepping. Lees het hier.

(Beeld kapel: Wikimedia Commons)

Eerder verschenen

21 september 2022
Leestijd 2 min

Nieuw: Kloostertuin Rotterdam

Lees meer