03 Juli 2023

Leven in waarheid

Ga naar overzicht

Deel op:

Spreek waarheid, leef in waarheid en de Poetins en de Prigozjins van deze wereld zullen hun macht verliezen.’ Column van Erik Borgman OP op debezieling.nl.

door Erik Borgman OP

Václav Havel geloofde in de waarheid en de mogelijkheid om de geestkracht van mensen opnieuw te wekken, zelfs nadat zij decennia lang onder een totalitair regime hebben geleefd. Jevgeni Prigozjin en Vladimir Poetin geloven nergens in, maar zij zijn ervan afhankelijk dat anderen in hun onoverwinnelijkheid geloven.

“Niets is verhuld dat niet onthuld zal worden’, zegt Jezus in het evangelie, “en niets is verborgen dat niet bekend zal worden. Wat Ik jullie zeg in het donker, zeg dat in het licht en wat jullie in het oor gefluisterd krijgen, verkondig dat vanaf de daken” (Matteüs 10,26-27).

Spreek waarheid, leef in waarheid en de Poetins en de Prigozjins van deze wereld zullen hun macht verliezen. Evenals Mark Zuckerberg en Elon Musk. Ook Facebook en Twitter leven van de vermeende noodzaak je aan hun logica te onderwerpen of machteloos te blijven.

Lees de hele column van hoogleraar theologie en lekendominicaan Erik Borgman op www.debezieling.nl 

(Beeld: Pixabay)