25 Juli 2023

Europese novicen bijeen in Bologna

Ga naar overzicht

Deel op:

n juni waren novicen en novicemeesters uit Europese provincies bijeen in Bologna, waar Dominicus begraven is.

Novicen uit de provincies Ierland, Noord-Duitsland en Oostenrijk, Teutonia (Zuid-Duitsland en Zwitserland) en België en Nederland kwamen bijeen in het klooster van Bologna voor een retraite onder leiding van broeder Paul Murray OP.

Het initiatief maakt deel uit van de aanbevelingen die in recente Algemene Kapittels zijn geformuleerd om de samenwerking in vormingsprogramma’s te vergroten. In dit geval kwamen Europese novicen met kennis van het Engels vier dagen lang bij elkaar, genietend van de stimulerende en poëtische prediking van broeder Paul Murray over gebed.

banner-novices-bologna-1536x1039

Novicen en novicemeesters bij het graf van Dominicus in Bologna.

Het is ook een kans voor de novicen en novicemeesters om elkaar te leren kennen. Het zal hopelijk deuren openen voor toekomstige nieuwe samenwerkingen.

Tijdens hun verblijf hadden de novicen ook de gelegenheid om de studenten van de provincie Sint-Dominicus in Italië te ontmoeten en te bidden bij het graf van Dominicus, de stichter van de Orde der Predikers.

In een verdere stap naar meer samenwerking tussen noviciaten, nodigt de Magister van de Orde novicen uit alle Europese noviciaten uit om volgend jaar in Caleruega bijeen te komen, de geboorteplaats van Dominicus in Spanje.

Bron: op.org

Eerder verschenen