04 Juli 2023

Dominicaan Martin Vijverberg overleden

Ga naar overzicht

Deel op:

n Huize Bijdorp van de dominicanessen van Voorschoten overleed op 1 juli in zijn slaap Martin Vijverberg (93). Hij was onder meer drie termijnen van vier jaar provinciaal overste. De uitvaart is op vrijdag 7 juli.

Martin Vijverberg OP (1929-2023)

Martin Vijverberg werd geboren op 10 november 1929. Hij deed professie als dominicaan in 1949 en werd in 1955 priester gewijd. In de periode 1969 – 1973 was hij co-provinciaal en daarna twee termijnen provinciaal.

Na deze bestuursperiode was hij vooral werkzaam in het pastoraat in Rotterdam. Eerst voor de Surinaamse parochie samen met Ben Vocking en later als pastoor van de parochie OLV Rozenkrans en H. Albertus. In 2001 werd hij opnieuw gekozen tot provinciaal.

Moge hij rusten in vrede en mogen wij hem gedenken in onze gebeden.

De eucharistie bij zijn uitvaart vieren we in de St. Dominicuskerk aan de Prof. Molkenboerstraat 7, 6524 RN Nijmegen, op vrijdag 7 juli om 11.30 uur. Aansluitend vindt de begrafenis plaats op het kerkhof van de dominicanen aan de Willem Schiffstraat.

Eerder verschenen