28 Juli 2023

Diaken- en priesterwijding in Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

p zaterdagmiddag 2 september wijdt bisschop Van den Hende Francis Amponsah OP tot diaken en Augustinus Aerssens OP tot priester. De viering is openbaar.

Bisschop Hans van den Hende zal broeder Francis Amponsah OP tot diaken wijden en broeder Augustinus Aerssens tot priester.

Dat gebeurt in de Sint Dominicuskerk (het Steiger) aan het Hang 18 in Rotterdam. De viering begint om 14.30u. Na de viering is er gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Francis Amponsah OP

Francis Amponsah (1984) komt uit Ghana en toonde in 2013 al belangstelling om in te treden in de Nederlandse provincie van de dominicanen. Destijds was er maar één Nederlandse novice en Francis trad in Zuid-Afrika in. In 2019 ging hij over naar Nederland.

Francis woont in de communiteit in Berg en Dal. Hij studeerde filosofie, theologie en internationale betrekkingen aan de universiteit van Johannesburg. De afgelopen jaren leerde hij Nederlands en werkte hij aan een proefschrift.

Eerder verschenen

25 februari 2023
Leestijd 3 min

Plechtige professie Francis Amponsah

Lees meer

Augustinus Aerssens OP

Augustinus (Pascal) Aerssens (1995) trad in 2016 in en deed zijn eerste professie in 2017. Voor zijn intreden studeerde hij al theologie aan de Tilburg School of Catholic Theology.

Na zijn noviciaat studeerde hij theologie aan de universiteit van Fribourg (Zwitserland) en Hebreeuws aan de universiteit van Leiden. Hij houdt zich vooral bezig met Bijbelse theologie, exegese en intertekstualiteit in het Nieuwe Testament.

Hij deed in 2020-2021 een pastoraal jaar in de Franstalige parochie van Den Haag en gaf daar nadien nog catechese en sacramentenvoorbereiding. Na zijn wijding zal hij in Leuven verder studeren en zal hij als parochievicaris in een parochie in Vlaams Brabant werken.

Eerder verschenen

01 november 2020
Leestijd 2 min

Portret broeder Augustinus door RTL Nieuws

Lees meer