21 Juli 2023

De eucharistische visie van Thomas

Ga naar overzicht

Deel op:

ezing over de eucharistische visie van Thomas van Aquino in zijn tijd en de betekenis ervan voor onze tijd.

Luister hieronder naar een lezing van dominicaan dr. Stefan Mangnus, gepubliceerd via dominicanen.tv.

Stefan Mangnus hecht groot belang aan het begrijpen van Thomas – dit jaar 700 jaar geleden heilig verklaard – in de context van zijn tijd. Zo kan hij een inspiratie zijn voor ons. Gebaseerd op zijn dissertatie The divinity of the Word, Thomas Aquinas and the Gospel of John (Tilburg 2022).

Stefan bespreekt ook enkele eucharistische hymnes en de betekenis van de presentia realis. Inez Carzauw (mezzo sopraan) zingt uit de eucharistische hymnes van Thomas van Aquino op toon gezet door Gabriel Fauré en César Franck.

Eerder verschenen

22 juni 2022
Leestijd 1 min

Slot Thomastournee

Lees meer