05 Juni 2023

Ode aan Maria - in Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

eel van het festival 'Heilige Huisjes’ in Rotterdam: op 9 juni een avond in het Steiger, met muziek, dichtkunst, vertelling en beschouwing, over Maria. Met Richard Steenvoorde OP.

Richard Steenvoorde OP

Wees welkom bij deze culturele en spirituele avond ‘Ode aan Maria’ met zang, woord, gedichten en levensverhalen over Maria en vrouwen van nu. Met sopraan Rasha Mansour, gospelzangeres Cici Isena, dominicaan Richard Steenvoorde OP, dichteres Jeanette van Stuijvenberg, geestelijke verzorger Godian Ejiogu (Peaceservant) en Frederike Schonis die begeleid door Dirkje Veltman (Dao van de vrouw) een deel van haar levensverhaal deelt.

Laat je inspireren en raken door Maria, de moeder van Jezus. Wereldwijd bij zovelen bekend en geliefd en de meest afgebeelde vrouw in de kunstgeschiedenis. Een vrouw met een enorme overgave en toewijding en tegelijkertijd is haar weg menselijk en herkenbaar door cultuurbarrières heen, gevuld met vreugde en verdriet.

Na afloop is er ruimte om na te praten met een drankje erbij.

De avond is met hulp van velen tot stand gekomen en o.a. in samenwerking met Jeanneke den Boer van Culture Connection en Sacred Songs Rotterdam.

Bezoek ook in Het Steiger de Mariakapel met Maria als beschermvrouwe van de stad Rotterdam en de expositie in de kloostergang ‘Maria, heilige kracht en oneindige goedheid’ van Kralingse kunstenaars.

19:30 uur Deur open
20:00 uur Start van de avond
21:30 uur Napraten met een drankje
22:15 Afronding