07 Juni 2023

Nieuwsbrief nieuwe dominicanessen

Ga naar overzicht

Deel op:

e zijn (nog) maar met drieën, de nieuwe dominicanessen, en ze zijn heel verschillend. Samen ontplooien ze een indrukwekkend aantal activiteiten: studies, pastoraal werk, groepen en boeken.

Zusters Marga Zwiggelaar, Nadia Kroon en Catharina Al.

Twee keer per jaar maken de dominicanessen die de laatste jaren zijn ingetreden, zusters Marga, Catharina en Nadia, een nieuwsbrief over hun activiteiten. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier.

Het is nog maar een half jaar geleden dat zuster Nadia haar tijdelijke geloften uitsprak. Ze is naast andere werkzaamheden eind januari begonnen als pastor in de Dominicuskerk in Nijmegen, waar ook lekendominicaan Hans Hamers pastor is.

Zuster Catharina studeerde drie maanden in Rome om Italiaans te leren en nader studie te doen naar Catharina van Siena. Elke maandagavond begeleidt ze een bijbelgroep die in coronatijd is begonnen, digitaal.

Zuster Marga is gastonderzoeker aan het Titus Brandsma Instituut, ze bestudeert met name dominicaan en mysticus Meister Eckhart en zijn banden met de begijnen. Elke woensdagavond leidt ze een stilteviering in de Antonius Abtkerk in Nijmegen. Ook werkt ze aan het succesvolle wandelprogramma Wegen met Zegen.

Eerder verschenen

24 januari 2023
Leestijd 2 min

Intreden, en dan?

Lees meer