13 Juni 2023

Einde aan Albertinumgenootschap

Ga naar overzicht

Deel op:

a meer dan veertig jaar van verdiepende bijeenkomsten, ooit begonnen in het moederhuis van de dominicanen in Nijmegen, stopt het Albertinumgenootschap.

Dat laat voorzitter Paul Juffermans weten. Sinds corona is het aantal bezoekers van de lezingen drastisch afgenomen. Daarmee daalden ook de inkomsten en had het genootschap geen financieel gezond draagvlak meer. Ook nam een aantal vrijwilligers afscheid, vaak na jaren van betrokkenheid.

‘Niettemin verheugen wij ons dat we kunnen terugkijken op een rijk verleden van meer dan veertig jaar, waarin we een grote variëteit aan lezingencycli met boeiende sprekers hebben kunnen aanbieden op het gebied van religie, filosofie, cultuur en maatschappij’, aldus Juffermans.

0102

Het Albertinum en de nabijgelegen Dominicuskerk in Nijmegen, waar sinds de jaren negentig de lezingen werden gehouden.

De website van het Albertinumgenootschap blijft nog ter inzage bestaan tot het einde van dit jaar.

Het Albertinumgenootschap is ontstaan uit een activiteitengroep, in 1982 opgericht door enkele dominicanen van het Albertinum, het toenmalige moederhuis van de dominicanen in Nijmegen. Nadat de laatste dominicanen het Albertinum verlieten is de activiteitengroep onder de naam Albertinumgenootschap verder gegaan.