28 Juni 2023

Dominicanessen op de cover

Ga naar overzicht

Deel op:

wartaalmagazine Klooster! heeft voor de zomerse editie drie dominicanessen op de cover gezet. Een deel van het geschreven portret is digitaal te lezen.

In gesprek met drie dominicanessen van Neerbosch: drie totaal verschillende vrouwen die de dominicanessen een nieuw gezicht geven en een kleine gemeenschap vormen in de Dennenstraat te Nijmegen. Leo Fijen zocht ze op.

‘Dominicanen zweven niet, gebruiken hun verstand en zijn apostolisch: dat verhaal moet naar buiten, alles moet wijken voor de verkondiging. Dat doen deze drie dominicanessen voor de toekomst ook. Ze delen het verhaal van hun roeping en vertellen over hun persoonlijke inspiratiebronnen.

Maar in het gesprek dat ik met hen had in Nijmegen, worden al hun verhalen verbonden met elkaar. Hoe verschillend ze ook zijn, deze drie vrouwen, ze werken allen in parochies en laten daarin zien dat ze apostolisch zijn: de wijk in, met de jeugd de communie voorbereiden, missionair werk doen in de diverse kerken.’

KLOOSTER-23-Bronnen-cover-web

Eerder verschenen

07 juni 2023
Leestijd 1 min

Nieuwsbrief nieuwe dominicanessen

Lees meer