26 Juni 2023

Bronzen beeld kapel Huissen gestolen

Ga naar overzicht

Deel op:

et kenmerkende bronzen beeld van de opgestane Christus uit het portaal van de kloosterkerk van Huissen is gestolen. 'Echt verschrikkelijk’, zegt broeder Henk Jongerius in de Gelderlander.

Het beeld, zo’n 1,20m hoog, is vermoedelijk vorige week zondagmiddag of -avond gestolen. Van de daders ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Het beeld is in 1962 voor het klooster gemaakt door kunstenaar Bart Welten. Je kunt er een gekruisigde, een opgestane of een zegenende figuur in zien. Het is ook een heilig hartbeeld, maar dan met een gat op de plaats van het hart.

Het kunstwerk hing in de hal van de kapel, die vaak open staat zodat mensen naar binnen kunnen kijken door de glazen deuren. Bezoekers kunnen er ook een gebedsintentie opschrijven. Het beeld fungeert ook als het logo van de zondagse kapelgemeenschap.

Logo kapelgemeenschap

De toegangsdeur van de kapel blijft voorlopig dicht. Behalve het verlies van het beeld is ook dat een treurig feit voor het klooster. Er wonen nog twee dominicanen in het grote complex, dat eigendom is van een zelfstandige stichting die per jaar vele duizenden gasten ontvangt voor studie, retraite en bezinning.

Klik hier voor het artikel in de Gelderlander (betaalmuur)

verrijzenisbeeld2

Eerder verschenen

30 december 2020
Leestijd 2 min

Stichting eigenaar van Klooster Huissen

Lees meer