03 Mei 2023

Jaarverslag 2022 lekendominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

elukkig konden er weer meer ontmoetingen plaatsvinden na corona, al blijft de zoom vooral voor vergaderingen in een landelijke organisatie als de Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland een aanwinst. Lees hier het jaarverslag en het beleidsplan.

Klik voor het hele jaarverslag.

Dit jaar stond in het teken van de opheffing van de Nederlandse provincie, de fusie met België en, daaruit voortvloeiend, de totstandkoming van een nieuw provinciaal directorium.

Daarnaast kwam in dit jaar een nieuw beleidsplan voor de periode 2023-2027 tot stand. Dat is hier te lezen.

Op 30 oktober jl. bekrachtigden drie leden hun professie en verbonden zich hiermee blijvend aan de DLN en aan de Orde. De Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland bestaat nu uit 62 leden en één slapend lid, van wie 56 hun professie hebben bekrachtigd.

In september verwelkomden we acht aspiranten en er staan drie kandidaten op de wachtlijst.

Er zijn vijf regionale gemeenschappen: kring Oost met 24 leden, kring Arnhem-Nijmegen met 7 leden, kring Midden (Utrecht e.o.) met 10 leden, kring Rijnmond met 8 leden en kring Zuid met 13 leden. De aspiranten zijn hierin niet meegeteld omdat ze zich nog niet aan ons hebben verbonden.

Eerder verschenen

15 maart 2023
Leestijd 1 min

DLN start nieuw vormingsjaar

Lees meer