02 Mei 2023

Historische studiedag in Sittard

Ga naar overzicht

Deel op:

p zaterdag 17 juni organiseert de werkgroep 'Geschiedenis der dominicanenorde in de Benelux’ haar tweede studiedag, dit keer in Sittard, een stad die rijk is aan dominicaanse historie.

De studiedag vindt plaats bij de zusters karmelietessen in Sittard (Bezinningshuis Regina Carmeli, Kollenberg 2).

In enkele lezingen worden onderwerpen behandeld over de geschiedenis van de orde in de Lage Landen, zowel in het Noorden als in het Zuiden, en zowel van voor als na de Franse Revolutie. In de namiddag ontdekken we via een geleide wandeling de rijke dominicaanse geschiedenis van Sittard.

Voor het volledige programma, klik hier.

De studiedag staat open voor allen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de dominicanenorde. Inschrijven kan bij P. Anton Milh o.p. (via anton.milh@kuleuven.be). Deelname kost €20 (lunch inbegrepen). U kan het bedrag overschrijven op BE03 7310 5553 3784, t.b.v. ‘PP. Dominicanen Antwerpen’, met vermelding ‘Studiedag’.

Eerder verschenen

Sittard dominicanenwal

'Dominicanenwal' om het oude stadscentrum van Sittard.

Eerder verschenen