17 Mei 2023

Broeders Zwolle naar tijdelijk onderkomen

Ga naar overzicht

Deel op:

u de vier broeders van Zwolle vanwege de renovatie van het grote Dominicanenklooster verhuizen, maakte het Zwolse maandblad de Assendorper een liefdevol portret van twee van hen: Jan Laan OP en Dominicus Zorn OP.

Klik voor de uitgave en ga naar blz 5

Broeder Dominicus (broeder Do in de wandelgangen), die er al 63 jaar woont, noemt het liefdevol ‘mijn grote huis’. Hij is met 85 jaar de oudste bewoners. Zijn olijke blik wordt somber als hij het over de aanstaande verhuizing gaat: ‘Oude bomen moet je niet verplaatsen’.

Broeder Jan woont er korter, nu ongeveer tien jaar. Ook hij vindt het heel jammer, maar is minder dan broeder Do vergroeid met het klooster. Beiden begrijpen wel heel goed dat dit een noodzakelijke stap is. Het pand uit 1900 is oud en niet meer van deze tijd.

En het is maar tijdelijk. Immers, na de renovatie die naar verwachting drie jaar duurt, kunnen de broeders weer terugkeren. Er wordt flink gerekend: ‘Jij bent dan al 88 jaar, Do, en ik hoop dan 86 te zijn’, aldus broeder Jan.

Eerder verschenen