03 Mei 2023

Beleidsplan DLN 2023-2027

Ga naar overzicht

Deel op:

e Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland bezint zicht geregeld op de eigen organisatie en de rol van lekendominicanen in onze sterk veranderende kerk en samenleving. Het resultaat van die bezinning is te lezen in het beleidsplan.

klik voor het beleidsplan

De afgelopen twee jaren had Nederland te maken met een pandemie. Tijdens deze periode werden bepaalde, al langer aanwezige tendensen en ontwikkelingen in onze samenleving in alle scherpte zichtbaar: radicalisering van het individualisme, polarisatie en tegenstellingen binnen de samenleving nemen toe, het vertrouwen in de overheid neemt af. De democratie en de rechtsstaat staan onder druk, o.a. doordat de menselijke maat in wetgeving wel eens ontbreekt.

De recente oorlog in Oekraïne, het vluchtelingenprobleem, de klimaatcrisis en de aanhoudende dreiging van een pandemie wekken naast solidariteit angst en depressie op. Door de eisen van de samenleving voelen vooral jongeren zich onder grote druk staan. Er is een crisis als het gaat om zingeving.

Dat alles roept de vraag op: wat verbindt ons als burgers? En de spirituele vraag: hoe gaan wij op persoonlijk vlak en als samenleving om met onze kwetsbaarheid?

Eerder verschenen

03 mei 2023
Leestijd 1 min

Jaarverslag 2022 lekendominicanen

Lees meer