09 April 2023

Zalig Pasen!

Ga naar overzicht

Deel op:

n de afgelopen veertigdagentijd zorgden 36 leden van de dominicaanse familie in Nederland en Vlaanderen voor een dagelijkse meditatie. Namens hen: Zalig Pasen!

Op de eerste dag van de week kwam Maria Magdalena, vroeg in de morgen ‑ het was nog donker ‑ bij het graf en zag dat de steen van het graf was weggerold. (Evangelie van vandaag: Johannes 20,1-9).

Ondanks alles waar wij toe in staat zijn, leven wij mensen allereerst van wat we ontvangen. Van genade. Om dat niet te vergeten moeten we onszelf regelmatig stil zetten en met open handen zijn. De vastentijd is daar bij uitstek geschikt voor.

Dat was de leidende gedachte van de dagelijkse meditatie in de afgelopen veertigdagentijd, waarin 36 leden van de dominicaanse familie in Nederland en Vlaanderen te zien, te horen en te lezen waren, met korte reflecties bij het evangelie van de dag.

collage veerkracht vastenmeditaties totaal 1

Hopelijk was dit van waarde voor je eigen bezinning en je toegroeien naar Pasen, het verwelkomen van de Opgestane in je eigen hart en handen.

Als je wilt, stuur dan een e-mail met een paar zinnen over je ervaringen met de meditatie. Deze berichten worden gebundeld en gedeeld met de auteurs. Alle berichten zijn hier te lezen en hier te beluisteren.

Krijg je onze regelmatige nieuwsbrief al? Inschrijven kan hier.

Wil je meer weten over de dominicaanse familie? Schrijf ons gerust of lees hier verder.

collage veerkracht vastenmeditaties totaal 2