20 April 2023

Vertelconcert Antwerpen: 'De Caravaggio van Sint-Paulus'

Ga naar overzicht

Deel op:

p maandagmiddag 1 mei is er een muzikale vertelling in de Sint Pauluskerk in Antwerpen over de 'Madonna van de Rozenkrans’ van Caravaggio, waarvan de kopie in Sint-Paulus net grondig gereinigd is.

Klik om te vergroten

De restauratie van de kopie van de Madonna van de Rozenkrans van Caravaggio is betaald met financiële steun van de Sint-Paulusvrienden. In de monumentale Antwerpse kerk is veel kunst te zien. De kerk is sinds enkele jaren weer verbonden met de internationale dominicaanse communiteit in de stad.

Recent onderzoek laat nieuw licht schijnen op de bewogen geschiedenis van deze ‘Caravaggio van Sint-Paulus’ in het begin van de 17de eeuw. Enkele spectaculaire ontdekkingen in de Oostenrijkse archieven in Brussel vertellen nu ook het echte verhaal achter ‘de diefstal door keizer-koster’ in de late 18de eeuw.

Beide periodes hebben hun hoofdrolspelers. Ze komen langs om hun spannende verhaal te doen. Beide periodes hebben ook hun prachtige muziek. Drie schitterende musici – Bart Rodyns, Wim Becu en Sarah Van Mol – brengen ons helemaal in de sfeer.

De opbrengst van deze muzikale lezing gaat naar de organisator van de orkestmis van 15 augustus 2023, de Broederschap van O.L.V. van de H. Rozenkrans in Sint-Paulus.

Wanneer? Maandag 1 mei 2023 om 15u (deuren 14u15)

Waar? Sint-Pauluskerk (ingang langs de Sint-Paulusstraat)

Duur? Ongeveer twee uur, inclusief pauze. Drankje kopen tijdens de pauze in de Lourdestuin of in de crypte, afhankelijk van het weer.

Prijs? € 18 in VVK, € 20 aan kassa

Hoe? Storting op naam van ‘P.C. Sint-Paulus’ op rekeningnummer BE17 4099 6012 3121, met vermelding: ‘Lezing 1 mei, uw naam, aantal personen en e-mailadres’ (u krijgt een bevestigingsmail)

Vragen of hulp? Mail naar info@sintpaulusantwerpen.be

caravaggio rozenkrans steigers

Beeld tijdens de restauratie

Eerder verschenen