03 April 2023

Britse dominicanes leidt pauselijke academie

Ga naar overzicht

Deel op:

aus Franciscus heeft de Britse dominicanes Helen Alford benoemd tot voorzitter van de Pauselijke Academie voor Sociale Wetenschappen.

Helen Alford OP. Bron: Wikimedia Commons

Zuster Helen Alford volgt de Italiaanse econoom Stefano Zamagni op. Ze is de derde vrouw die door deze paus wordt benoemd als voorzitter van een pauselijke academie.

Helen Alford werd in 1964 geboren in Londen. Zij studeerde economie in Cambridge en trad in 1994 in bij de dominicanessen van Sint-Catharina van Siena. Ze verdiepte zich vervolgens in liturgie, moraaltheologie, arbeidssociologie en de geschiedenis van de christendemocratie in Europa.

Helen Alford werkte voor diverse industriële bedrijven en is sinds 2021 decaan van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de dominicaanse universiteit Sint-Thomas van Aquino in Rome, beter bekend als het Angelicum.

Sinds 2020 is ze lid van de Pauselijke Academie voor Sociale Wetenschappen. Nu is ze de derde vrouwelijke voorzitter van een pauselijke academie, na de Amerikaanse juriste Mary Ann Glendon en de Britse sociologe Margaret Archer.

Bron: Kerknet