26 Maart 2023

Verhuizing Zwolse broeders uit het klooster

Ga naar overzicht

Deel op:

e vier broeders van het dominicanenklooster in Zwolle verhuizen. Voor een paar jaar gaan ze in een villa wonen, terwijl het klooster, dat niet meer van de dominicanen is, wordt verbouwd.

Dat staat in een bericht van de broeders op de website dominicanenzwolle.nl.

Het grote kloostercomplex in hartje Zwolle gaat door de nieuwe eigenaar Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) duurzaam verbouwd worden. Men neemt aan dat deze verbouwing tweeënhalf tot drie jaar zal duren. Naast de huurders die al vertrokken zijn, is ook aan de vier broeders die er nu wonen gevraagd om een andere woonplek te zoeken. Dat gebeurt per 1 mei.

Vanwege de asielcrisis is de vertrekdatum van de Oekraïense vluchtelingen die nog in het klooster wonen enkele maanden uitgesteld.

De broeders, die allemaal op leeftijd zijn, hopen bij leven en welzijn na de verbouwing terug te keren. Daarom is gezocht naar een woonplek in Zwolle van waaruit zij dagelijks contact kunnen onderhouden met de geloofsgemeenschap, de Kloosterpoort (het aan het klooster verbonden gebouw van de parochie) en e overige leden van Bezield Wonen, die al een ander onderkomen in de buurt hebben gevonden.

De broeders kregen het gulle aanbod van een woonhuis aan de Veerallee 21 (8019 AC, Zwolle), waar ze samen kunnen wonen. Ze verhuizen in de week van 8-14 mei. Ze zijn dankbaar voor de hulp die zij van vele kanten ervaren.

huis-broeders_1280x1280xm

Veerallee 21, het komende tijdelijke huis van de dominicaanse communiteit van Zwolle.

Eerder verschenen

10 september 2021
Leestijd 2 min

Overeenstemming over verkoop klooster Zwolle

Lees meer