28 Maart 2023

Veerkracht 30

Ga naar overzicht

Deel op:

e zijn misschien soms klein, maar onze aanwezigheid kan voor velen enorm zijn.

Lees het evangelie van vandaag

Hij heeft me niet alleen gelaten.

De meeste jonge kinderen reageren angstig als ze alleen thuis zijn. Ze willen weten dat hun ouders in de buurt zijn. Het idee om ergens helemaal alleen te zijn is soms beangstigend. In het evangelie van vandaag is Jezus niet bang om de confrontatie met de vijandige menigte aan te gaan, omdat Hij weet dat Zijn Vader bij Hem is. Het gevoel van de aanwezigheid van juiste mensen op de juiste momenten kan het leven van mensen echt veranderen.

Er zijn velen onder ons die bang zijn omdat ze niet de de aanwezigheid van de juiste mensen in hun leven hadden.

Zijn er geen momenten geweest dat we het gevoel hadden dat als we het eerder hadden geweten, ik iemand in stress en angst zou hebben geholpen?

En omgekeerd. Hebben we ook niet het gevoel dat als iemand bij me was geweest en me had gesteund in de stressvolle tijden, ik ergens zou zijn gekomen?

We zijn misschien soms klein, maar onze aanwezigheid kan voor velen enorm zijn. Een morele steun, een enkel liefdevol woord is genoeg om het leven van velen te veranderen! Laten we niemand alleen laten, vooral de mensen die onze aanwezigheid echt nodig hebben.

Kiran Joy OP
Dominicaan

Eerder verschenen