20 Maart 2023

Veerkracht 23

Ga naar overzicht

Deel op:

In deze periode van inkeer denk ik in dankbaarheid terug aan die bijzondere mensen die echt van invloed zijn geweest op mijn leven.’

Lees het evangelie van vandaag

Als kind ontdek je op een dag dat je kunt kiezen, Die blauwe trui mama! Later begrijp je dat keuzes niet altijd plezier opleveren. Jouw keuze raakt vaak ook anderen, je leert om te delen en om moeilijke keuzes te maken.

Soms kiest een ander iets voor jou. In verschillende perioden van mijn leven ontmoette ik een vreemde die iets in mij zag waar ik mezelf niet van bewust was en die mij een weg wees. Ik werd gevraagd, uitgedaagd, opgeroepen om iets nieuws te gaan doen.

In de weken voor Pasen, een periode van inkeer, denk ik in dankbaarheid terug aan die bijzondere mensen die echt van invloed zijn geweest op mijn leven: wegwijzers, boodschappers. En zo kon wat eerst voelde als een opdracht mijn levensweg worden.

De evangelielezing van vandaag eindigt met de zin: ‘Ontwaakt uit de slaap deed Jozef zoals de engel van de Heer hem bevolen had’. Jozef kon Maria trouw blijven, hij werd geroepen om dat te doen. Samen gingen ze op weg naar Bethlehem waar het leven van Jezus op aarde begon.

Marja Kruithof
Lekendominicaan

Eerder verschenen