06 Maart 2023

Veerkracht 11

Ga naar overzicht

Deel op:

Misschien hebben we in deze tijd wel weer profeten nodig in de woestijn van het “nooit-genoeg”.’

Lees het evangelie van vandaag

Elke ochtend lees ik bij mijn ontbijt de krant. En elke dag weer word ik geconfronteerd met de gedachte dat het lijkt alsof degenen die nemen, nemen en nemen, de aarde en haar bewoners in hun bezit hebben.

Mensen en grondstoffen worden gebruikt als roofgoed .Ik zie dan een doodlopende weg opdoemen, regelrecht de onvruchtbare woestijn in. Het is om moedeloos van te worden.

Is dat dan het enige verhaal van deze tijd? Het verhaal van uitbuiting van mensen en Moeder Aarde? Is er nog een wal die het schip kan keren?

Misschien hebben we in deze tijd wel weer profeten nodig. Profeten die vanuit de woestijn van het ‘nooit-genoeg’ ons een uitweg bieden en woorden spreken over geven, over wederkerigheid.

Dat je pas kunt ontvangen, als je ook bereid bent om te geven. Niet als een fooi, of een doekje-voor-het-bloeden, maar vanuit gelijkwaardigheid, vanuit het besef deel te zijn van een groter geheel.

Dat is misschien wel de koninklijke, goddelijke weg is. Een weg juist leidt tot een overvloed aan vruchtbaarheid, in onze eigen schoot.

Goed, gestampt, geschud en overlopend.

Marga Zwiggelaar OP
Dominicanes

Eerder verschenen