04 Maart 2023

Veerkracht 10

Ga naar overzicht

Deel op:

Dit strookt niet met mijn idee dat ik aan de goeie kant sta en mensen met een totaal andere mening echt domoren zijn.’

Lees het evangelie van vandaag

‘Onze vijanden beminnen en bidden voor wie ons vervolgen.’ Dit strookt niet met mijn idee dat ik aan de goeie kant sta en mensen met een totaal andere mening echt domoren zijn waar ik voor zou moeten bidden, op zijn minst begrip voor moet opbrengen.

In onze samenleving lijken we ons meer en meer tegenover elkaar op te stellen met ieder het gelijk aan zijn of haar kant en we proberen elkaar van ons eigen gelijk te overtuigen. Maar niemand heeft de waarheid in pacht. In ieder geval niet de waarheid als een in beton gegoten reeks opvattingen.

De waarheid is te vinden in een persoon: Jezus Christus. Mensen zijn niet onder te verdelen in alleen maar goeden en alleen maar kwaden en niet iedereen heeft altijd gelijk of altijd ongelijk. Het goede en kwade, het gelijk en ongelijk zit in ons allemaal.

Jezus roept ons op tot volmaaktheid. Is die misschien te vinden in de erkenning van onze onvolmaaktheid?

Roy Clermons
Lekendominicaan

Eerder verschenen