23 Februari 2023

Zuster Nadia bij Groot Nieuws Radio

Ga naar overzicht

Deel op:

ominicanes Maria Nadia Kroon sprak bij het christelijke internet-radiostation Groot Nieuws Radio over haar ervaringen in het leven als religieuze.

Nadia Kroon OP bij haar kleine professie.

Met een habijt aan val je op, dat merkt Nadia ook. ‘Het is ergens nog wel wennen, ik heb hem nog maar een paar maanden. Als ik op straat loop, kijk ik wel wat verlegen naar beneden. Mijn probleem is dat ik graag met mensen spreek, maar ook verlegen ben. Een geweldige combinatie, daar kun je jezelf goed mee martelen,’ lacht Nadia.

;Mensen mogen mij absoluut aanspreken. Mijn habijt werkt als een uniform. Mensen weten “jij hoort daar bij, ik kan met jou praten”. Het zijn vooral mensen rond twintig, dertig jaar die mij aanspreken. Het gaat vaak over hun zoektocht naar zingeving, ze kunnen of durven er niet met anderen over te praten.’

Beluister hieronder het hele gesprek over ga naar de website van Groot Nieuws Radio.

Eerder verschenen

17 november 2022
Leestijd 3 min

Hoopvolle kleine professie van zuster Nadia

Lees meer