28 Februari 2023

Veerkracht 6

Ga naar overzicht

Deel op:

Dat het gebed ook troost kan bieden en een vorm is om met GOD te praten, daar gaat Jezus aan voorbij.’

Lees het evangelie van vandaag

Jezus gaat wel erg kort door de bocht als hij langbidders op één lijn stelt met heidenen en ons voorhoudt het Onze Vader te bidden. Het klopt dat het gebed geen vragenlijstje is, en het klopt ook dat het gebed niet verhoord wordt als je maar lang en vooral luid bidt zoals hedendaagse predikers nogal eens aan de mensen voorhouden.

Dat het gebed ook troost kan bieden en een vorm is om met GOD te praten, daar gaat Jezus aan voorbij.

Wekelijks ga ik met mijn Oegandese huisgenoot naar de Mariakapel in de St. Jan. Mijn catechetisch werk heeft nog niet veel vrucht gebracht, maar ik ben jaloers als ik zie hoe intens hij kan bidden. Toen het eens lang duurde zei hij tegen mij: ‘Ik heb ook zoveel te vertellen aan God’. Te vertellen, niet te vragen, al zal hij zeker zijn angsten en zorgen voorleggen of hij wel of geen status zal krijgen.

Hoe het ook uitpakt, hij zal zeggen dat God er een bedoeling mee heeft. Een godsvertrouwen dat ik niet heb. En ik bid daarom maar: Laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel.

Gerard van Etten
Lekendominicaan

Eerder verschenen