10 Februari 2023

Om te dienen, niet om gediend te worden

Ga naar overzicht

Deel op:

e wekelijkse columns van Erik Borgman voor het Huis van Dominicus leidden tot een bundel van 49 columns, gegroepeerd naar de zeven werken van barmhartigheid.

Klik voor bestelinformatie.

De columns verschijnen sinds 3,5 jaar onder de noemer Tekenen in de tijd. De hoogleraar theologie en lekendominicaan en tevens drijvende kracht van het Huis van Dominicus in Utrecht kijkt in deze teksten naar Gods betrokkenheid bij de wereld en het leven van elke dag en suggereert manieren om daarop te antwoorden.

Bij uitgeverij Adveniat verschijnt een bundel  met negenenveertig – zeven keer zeven – van deze columns, gegroepeerd volgens de zeven zogenoemde ‘geestelijke werken van barmhartigheid’. In de inleiding, nu te lezen op debezieling.nl, belicht Borgman het belang van deze geestelijke barmhartigheid.

Eerder verschenen